Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

diagonaldanne

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

diagonaldanne's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Rekommenderar att starta så långt fram som möjligt. Blir behagligare resa, framförallt om det är dåligt väder och dåliga spår.
  2. Ja skidor är spännande. Själv har jag ett par hypersonic (ok, det är min brors men han kommer aldrig få tillbaks dem) som glider riktigt sjukt bra i kallt före. Också köpta på Alewalds
  3. 299 för ett klister låter inte så farligt om man jämför med vad folk lägger på glidvallor
  4. Jo, det fick jag om jag fattat det hela rätt och skrev det ovan. På mina gamla hade hade jag 54% av min vikt (vid 7 cm) för att få ner dem till 0,1. Har aldrig haft problem med fästet på dessa i diagonalåkningen i alla fall. Till sist blev det ett par Salomon S-LAB Classic för klister jag köpte. På gränsen till kanske lite hårda men då har man i alla fall anledning att förbättra diagonaltekniken :). Ska bli grymt kul att lära känna skidorna i alla fall.
  5. Nä sant, och man kommer väl typ aldrig veta i och med att många parametrar är med och avgör hur bra glidet är. Såg nu att det är Nanosonic cold jag tittat på, det känns ju spontant som att det hade varit bättre med Nanosonic plus för klisterskida. Får gå tillbaks till butiken imorgon och diskutera mer med dem.
  6. Jag har ingen siffra på hur långa de är eftersom jag bara gjorde en enkel visuell jämförelse mellan de gamla/mjuka och de nya/hårda och glidzonen var betydligt längre på de nya. Baserat på vad man läser här så borde de ju däremot vara korta på en klisterskida. Hur stor påverkan har det egentligen?
  7. Jag har nu varit på Alewalds och mätt mina gamla skidor och även tittat på nya, men är ganska fundersam kring ett par saker. Gamla skidor (Madshus hypersonic år 2011) HBW: 1,2 FBW: 0,25 Flex: 54% Dessa är uppenbarligen inte lämpliga för klister om man ser spannhöjderna, men har å andra sida väldigt korta tryckzoner vilket inte känns optimalt för burkvallsföre. Baserat på spännhöjderna så valde vi att titta på ett par skidor lämpliga för klisterföre. Nya skidor (Madshus nanosonic fjolårets modell) HBW: 1,6 FBW: 0,35 Flex: 60-61% Dessa skidor har dock betydligt längre tryckzoner vilket inte känns optimalt för klisterskida. Längden på tryckzonerna är i båda fallen bara baserat på visuell bedömning när skidorna trycks ihop mot varandra. Hur ska man tänka baserat på ovan info med spännhöjderna kontra längden på tryckzonerna?
  8. Jag har egentligen bara två år av någorlunda frekvent åkande, så är inte säker på hur den beter sig i alla olika förhållanden och har bara två kompisar att jämföra med bortsett från ett par tävlingar, men känslan är att det är en universalskida i alla fall. Det är i alla fall inte en renodlad kallskida och har även sämre glid på Vasaloppet i år jämfört med åkarna runt omkring mig. Så vill veta om mina gamla skidor lutar mer mot det kalla hållet eller mot det varma för att hjälpa i vad jag borde fokusera mina nya skidor på. Fästet har jag sällan problem med och det funkar "lika bra" med burk som med klister. Bor i Stockholm så blir skidåkning här eller på närmsta stället med snö under alla de väderförhållande som erbjuds Ok, det låter bra. Tycker om att ha någon att stå bredvid och diskutera med under tiden som man mäter så man inte bara får en kurva
  9. Jag har kört på samma par skidor sedan jag började åka för 5 år sedan. Har tänkt köpa ett nytt par för att komplettera mina gamla. Vill då givetvis veta hur spannprofilen ser ut för de gamla skidorna innan jag köper de nya för att veta om jag ska köpa mer mot kallskidor eller mot varmskidor. Är en skiselectormätning det enda aktuella eller kan det vara lika bra med en tryckmätare som mäter höjden som finns på Alewalds i Stockholm för att ta fram om det är en kall- eller varmskida?
×
×
  • Create New...