Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

NotReallyGunde

Members
  • Posts

    271
  • Joined

  • Last visited

NotReallyGunde's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Kommer värma in KX30 Blue Ice som grund, sedan lägga burk V45 + V40 alternativt bara lägga VP45 om jag hittar den. och Stålsicklat såklart :)
  2. jag började stålsickla 2016. har inte haft på parafin sedan dess. skidorna glömmer jag bort att göra något med under sommaren så vid första snön är det ut på gammalpreppade skidor. brukar glida lika bra som på våren, fästet kan ha lite bark å annat bös efter sista passen med. men det brukar funka bra ett par åk. sedan blir det lite skidkärlek. men kikar jag på glidhastighet i lokala spåret så glider det lika bra på våren com på hösten. 2019 körde jag Nordenskiöldsloppet ( ja halva i allafall) sedan hamnade skidorna i förvaring till senvintern 2021 på grund av skada. De gled förvånansvärt bra och faktiskt lite fäste kvar. Detta jidder om att man ska parafinera belagen för sommarförvaring tror jag är rent strunt.
  3. Ja njut någon minut i kontrollerna för de är så bra och folket fanatiska och ät.. ät massor.
  4. Fast banprofilen ger en liten missvisande bild. ser ut som rena stupen. Det är bara det att loppet är så sjukt långt. Börjar platt över isen och det kan vara vindpinad is, inga spår. Sedan kommer skogen och en evighets slakmota, sedan går det utför men det kan vara hårt och fint eller mjuksnö elelr något annat. Efter det komemr det lite platt innan det som ser ut som ätterstupa men som är mindre än Vasaloppsstarten kommer. lite upp å ner sedan utför, en lååååååååång bit på sjön utan minsta skydd mot ev motvind. Ja å sedan är det omvänt hem, fast med lite backe efter turen på sjön förbi starten. Typ så.
  5. Grundpreppade skidorna hemma, stålsicklat glid och fäste: klistergrundspay, VP 65 3 tunna lager, VR 45 1 tunt lager. Provade på lördagen på startgärdet och det var helt ok. strävt i snön men ok fäste. Burkade på 1 lager VP65 och 1 lager VR45. Fästet tog i lite men ändå ok, och hellre lite för mycket fäste i år då formen inte är på topp. Planen var omvallning i Evertsberg La ut skidorna nästan längst fram i led 8 3 spår till vänster om överdragsklädesfållan. Inga problem med starten förutom att det gick lite långsamt. Hjälpte en herre upp från marken strax innan det börjar gå upp mot övergången. Han var helt blodig i asniktet men en annan pratade med honom och de tog sikte på sjukvårdare. Det gick men gick långsamt, var mest led 7 åkar runt mig hela backen och resterande lopp. Det vart inget flyt alls i år innan högsta punkten, tog 51 minuter från start. Sedan var det en tjock massa med folk framför. Tycker det var tungt i spåren, gled rätt ok, inget vidare tryck i benen. Var snabb i kontrollerna och var i Evertsberg på 4h22 min, lite för långsamt men ändå ok. Gick på toa men sket i att valal om då det var kö. Sedan gick det utför och temperaturzonen gav hårda isiga ibland sladdriga spår och lössnö i uppförsbackarna med NOLL fäste. Kämpade på till Oxberg men det var ju kö där med, efter det stod det många och vallade om utefter spåret. Körde på till Hökberg där jag var så trött. fick fin vallning och förstaklassig hälp. Sedan gick det utför, herrejösses vad det gick utför, men det är jag bra på så inga vurpor men fick parera för lite folk. ok fäste fram till Mora Park där det var mer blötsnö. In på 7:58 vilket är PR och 1000 placeringar bättre än tidigare.
  6. ja jag är ju långsam så har väl inte mycket att ge som input. Men beroende på väder så kan det vara väldigt bra att lägga lite förstärkningsplagg i säckarna. 2018 var det många snabba som fick problem i kylan. Vet ngn som fick låna en tunn dunjacka av någn i en kontroll att skida hem i. var nog vid Granudden. Hade inte gått annars. Då vart det även många som inte hade lampa och som var ute flera timmar längre än planerat. 2019 fanns inga spår så mina knän tyckte det var jobbigt. lite sent att träna på att staka i skatespåret nu kanske. Det är ju bara 2 lite brantare backar egentligen men långa sugande finns det ju fler av.
  7. Körde in på 8:02 2017 och i år på 7:58. 2017 vart det led 8 och nu led 7 med stor marginal. Många säger att det var så bra förutsättningar men 10:02 för att klara led 8 låter ju helt galet eller vart det så jäkla dåligt i slutet?
  8. Ja alltså efter att ha sett kraschen vid start siktar jag på tidig utläggning i Elitledet. elelr så väntar jag på seedningstabellen som borde komme i eftermiddag. Men jo ja det blir nog ett VL 2023. kanske även en Nattvasa, men pratas även om en StafettVasa med jobbet. Så det kan bli lite av allt möjligt. Men kommer hålla igång kroppen och köra rullskidor och gummibandsstyrka samt backlöpning. Kuzminsicklat men fästet är nog lite osäkert ännu.
  9. Provade spåren från start till backen kl 11 idag. Stenhårda spår, lite strävt. Mellan spåren väldigt strävt. Sprayklistergrund och burkar. La på lite mer mitt under spannet vilket vart perfekt.
  10. Klarvallat. Klistergrund, 3 tunna lager VP65, 2 tunna VR45, och lite lite VR40 jo jag vet Flourtanten blir arg. men de finns ju i lådan.
  11. Fast Enervit och min mage går inte ihop. Jag får ont efter några minuter, alltså riktigt ont. Har provat både på och utanför lopp. HIgh5, Umara, Watt, är de som funkat bäst för mig. Men blandade egen till årets Engelbrekt och Bessemer.
  12. Klistergrundspray, VP65 toppat med VP45 siktar jag på.
  13. Jag kommer i år försöka köra följande energiintag. Vätskerygga, har kört med det alla år. Relativt hårt blandad och med extra elektrolyter 1 gel med koffein vid start., några zippar på drickan innan backen. lite dricka halvvägs mellan varje kontroll från ryggan. Smågan, en bit bar, vatten och 1 gel Mångsbodarna 2 Blåbärssoppa och 1 gel Risberg 1 Gel 1 bit bar 1 blåbär 1 buljong Evertsberg Bulle, Blåbär, gel buljong Oxberg Blåbär Gel vatten Hökberg Vatten gel bulle Eldris Gel vatten bulle
  14. Kan bistå med tips. Dock ingår inte bastu, och skidförvaring i entrén finns. Jeg räknar med att det kommer vara knöfullt och köigt men siktar på tvagning innan tågresan hem Hej, Det går bra att hyra en duschning i vårt gym för 150:- inkl. handduk, behöver ej bokas. Med vänlig hälsning Mora Hotell & Spa
  15. oj, ingen aning, men skulle spontant lägga på en stund. blir ju inte kul att börja stressa runt där
×
×
  • Create New...