Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

jonmatti

Members
  • Posts

    113
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

12 profile views
  • moh

jonmatti's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Kungsledenrännet verkar ju gå av stapeln! ser ut att vara ett fint lopp om vädret är bra. https://www.kungsledenrannet.se/wp-content/uploads/2022/11/kungsledenrannet-affisch-2023.pdf
  2. Välj den sida av vägen som känns säkrast, en god idé kan vara att välja vänster sida om du kör västerut på kvällen, ifall bilförarna som kommer ikapp har solen i ögonen. När du vänder österut tar du höger sida. Har några kompisar som åker en del rullskidor nu, häng med dem om du vill, de tycker nog det är kul med ett nytt ansikte! Mvh Jon
  3. Ja det är lite skralt med inslag från loppet. Det var ca 135 startande i årets lopp. Det var kallt på natten så spåren frös till, men precis som falken86 säger så gjorde värmen under dagen att det blev segt före de sista 8 milen. Starten var som sagt flyttad till Jokkmokk p.g.a. covid, banan blev något längre än 220 km vilket var oundvikligt när vändpunkten är Årrenjarka. Kul att höra att allt fungerade bra! Nu hoppas vi på ett virusfritt 2022 :)
  4. Var det någon på forumet som åkte loppet i helgen? Hade varit intressant att läsa om era intryck! Tråkigt så klart att alla inte fick delta i år, hoppas verkligen att läget för tävlingar är bättre nästa vinter! Mvh Jon
  5. Om man kan tänka sig att åka norrut i Sverige så slår jag ett slag för Gällivare/Dundret, jättefina förutsättningar för både längd och alpint. Nära till tåg och flyg också.
  6. Bra jobbat! Blev ju en kanontid för att vara första gången. Vasaloppet är tungt för alla, med toppar och dalar. Bara köra hårt till nästa år, att försöka putsa tiden är en bra morot för träningen.
  7. Håller med, har inte provat själv men kan tro det blir svårt att få en jämn yta. Tror att det finns risk att det blir vågigt och att värmen ställer till det. Grejen med kloss, tycker jag, är att man kan "skjuta" in fästvallan mot balanspunkten där spannet är som högst. Skulle kunna funka för att värma in ett första lager kanske, men som sagt så är ju rotokorken obrukbar till glid senare. Men till detta funkar ju ett vallajärn eller varmluftspistol fint.
  8. Bra jobbat! Du måste rapportera sen hur Vasaåket gick för dig. /Jon
  9. Åker du själv eller med kompisar? En viktig aspekt när det gäller rullmotståndet tycker jag är att kunna åka ihop även om man är på olika nivå. Annars skulle jag nog satsa på 2:or, blir ju jäkligt segt om det går för tungt tycker jag i alla fall.
  10. Ok, tack! Det låter rimligt.
  11. Angående rillning, om man ska använda tryckande rill i kombination med pulver, tänker att rillningen måste ske sist för att ha någon effekt. Det brukar ju rekommenderas att inte borsta för mycket på pulver och då lär man ju inte frilägga spåren från rillern. Hur tänker ni? Före eller efter?
  12. Ett tips för er som åker dit, åk utför en dag, antingen i Canezei eller ta linbanan Latemar strax ovanför Predazzo. Hur fina backar som helst. Gott om grejor att hyra på båda ställena. Finns så klart fler ställen också. /Jon
  13. Gällivare har scandic och miltals med spår på gångavstånd.
  14. Vanlig mat funkar fint. Det är nog väldigt få som behöver några tillskott. När det gäller energidryck så brukar det behövas vid längre pass, kanske 1,5 timme och längre, men givetvis individuellt. Som dryck funkar allt med socker i, exempelvis vanlig saft. Sportdrycker har kolhydrater som snabbare ger effekt, men om man dricker regelbundet så funkar vad som helst med socker.
×
×
  • Create New...