Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Questrider

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Questrider's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Upplevde samma sak när jag åkte Marcialonga för några år sedan. Kan möjligen bero på att fristil är den vanligaste tekniken generellt bland motionärer på kontinenten. Har väl inte så stor erfarenhet men var i Hochfilzen förra julen och noterade då att de enda som nötte på spåren var turåkare med ryggsäck :-)
  2. I Högbo har de lagt ut gröna lurviga dörrmattor i anslutning till spårcentralen. Tyvärr kommer det skräp från annat håll också när det blåser för att inte tala om allt klister som anrikas i snön :-)
  3. Är det någon som någonsin köpt någon skidpryl till ordinarie pris? Skulle inte tro att det någonsin hänt :-)
  4. Själva idén är intressant men kanske inte helt enkel ändå. Du tror inte att folk skulle börja manipulera skinnet? Hur långt måste det vara? Vilka kemikalier och vallor får man använda på eller vid skinnet? Får man ha ett så hårt spann att skinnet aldrig är i spel?, etc...
  5. Håller med. Jag tycker att det ger ett extra spänningsmoment när en del chansar som Olle gjorde. Uppenbarligen är stakning ett väldigt effektivt sätt att åka "klassiskt" på så vill man bevara diagonalåkningen på lång sikt finns det nog bara två alternativ, antingen förbjuda dubbelstakning eller förbjuda stavar helt och hållet. Tuffare banor verkar mest innebära att man antingen stakar eller springer... En som verkligen kan åka skidor åker väldigt fort även utan stavar men underhållningsvärdet kanske blir lite sådär :-)
  6. Det finns nog en anledning till att norska lopp oftast går på lördagar :D
  7. Är det någon som någon gång köpt skidprylar någonstans utan att det påståtts att det varit rea? Tycks gälla hela branschen även om Skistart kanske är värst.
  8. Säkert en upplevelse men bara tanken på att skejta första delen av Birken ger mig stark ångest...
  9. Vasaloppet? Det är ju Birken som är säsongens höjdpunkt!
  10. Åkte med en Lumonite Compass R. Hade med mig 2 reservbatterier men det var så många åkare med starka lampor och andra ljuskällor längs vägen så jag behövde aldrig använda något högre effektläge så ett batteri räckte hela vägen.
  11. Om vi nu ändå är inne på förbudslinjen är det väl lika bra att gå ett steg längre och förbjuda stavar helt och hållet? En ny disciplin kanske?
×
×
  • Create New...