Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

jimrin76

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About jimrin76

  • Birthday 10/11/1976

jimrin76's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Måste bara säga att min erfarenhet är nästintill bara positivt. Förutom en grej jag tänkt på, hur var det nu igen man skulle placera sensorbandet? Märker att det varierar i värden beroende på var man har det. Sen måste jag säga, nu när jag har en SkiErg mer lättillgänglig, så har jag satsat på att träna mer med Racefox. Och jag kan bara säga att det gett resultat. Från April då jag hade följande värden: Attack 8,1 Båltryck 10,6 Frekvens 43 Stabilitet 4,2 Startled 7 Tills nu senast då jag gjorde testet och fick: Var tvungen att göra två ggr för jag litade inte på resultatet. ;) Men hur mycket kan man lite på de värdena man får? Led 3 känns ju en aning högt med tanke på min avsaknad av skidåkning innan jag började träna i början på året...eller kan man träna sig så pass mycket bättre på 10 månader? Nu menar jag ju inte att jag skulle seeda mig i Led 3, såna tankar har jag absolut inte, men i alla fall. Roligt att se en förändring, rejält också, i form och teknik kanske?
  2. Tack så jättemycket för alla svar. Ska bli roligt att träna nu sista månaderna, planera inför loppet och framförallt att köra loppet!! Lite pirrig inför detta seedningslopp jag har som mål i början på Januari, men hoppas det går bra. //Jimmy
  3. Hej! Sitter och klurar lite och funderar kring Vasaloppet 2018, som jag kommer köra för första gången. Och närmare bestämt hur man bäst kompenserar med energi under loppet. Har kollat runt och verkar ju vara flest som använder antingen Gel eller Sportdryck. Vad är bäst? Eller är de likvärdiga? kan tänka mig att Gel har fördel att den är kompakt och väger inte lika mycket. Lättare att ta med. Samtidigt som Sportdryck då tillför vätska samtidigt. Hur många Gel måste man ungefär ta per lopp? Är individuellt, jag vet, men cirka? Gjorde Energikalkylatorn på www.umarasports.com vilket gav att jag förbrukade 200 kolhydrater per timme. skulle ju innebära att jag behöver ta cirka 10 Gel i timmen!!?? Kan detta stämma? Låter sjukt många? Sen har man väl en grundenergi i kroppen när man startar, beroende på vad jag ätit? Hur länge kan man klara sig, innan man kan börja tänka på att tillföra mer energi under loppet? Eller kan det vara bäst att ha med sig t.ex. 10 stycken gel. 2 mindre flaskor med sportdryck i midjebältet, och sen tillföra resten i form av blåbärssoppan i kontrollerna? Vore väldigt tacksam för lite input, erfarenheter, tips :)
  4. Ahhh Okej ja nu förstår jag vad som hände med mitt inlägg =)
  5. Hej alla! Är det någon fler som kör med Racefox? Jag har precis fått den, och körde deras 8-minuters test idag....sprang nästan ner till gymmet efter jag fick den i brevlådan!! :D I alla fall så fick jag detta resultatet: Tyckte det verkade ganska hyfsat med tanke på att jag inte stått på ett par skidor på 20 år....och precis börjat träna styrka och kondis för cirka 2 månader sen... Eller ska man ta dessa resultat av Racefox med en nypa salt? Inget att rekommendera? Era erfarenheter?
×
×
  • Create New...