Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

MartinCarlsson

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

MartinCarlsson's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. "För dem som bokat Vasaåket 2021 men inte kan eller vill komma till Vasaloppsarenan finns två alternativ: Vasaåket Hemma (genomföra distansen på valfri plats) eller flytta sin startplats till Vasaloppets vintervecka 2022." Från Vasaloppets hemsida. Alltså, man kan flytta sin startplats till nästa år. Det var i alla fall något nytt.
  2. Det är väl hyfsat enkelt att kolla åkt sträcka med någon vädertjänst. Få platser som man måste fundera på om det var rullskidor eller snöskidor som användes. Undrar om appen fungerar inomhus? Säkert någon som får för sig att köra i typ Torsbytunneln. Många varv blir det dock...
  3. Nä, och inget krubb heller. 8000 deltagare, 2 meter mellan varje, så kommer kön till Sibylla att börja vid Eldris.
  4. Så sant, men jag har ett intresse av att få till det där 10e loppet. Fast det blir mer en fråga om att genomföra än att ha riktigt Vasaloppskänsla. Blir nog en tremilarunda så att man inte har så många chanser att bryta. :-) Skall se om jag hittar några andra likasinnade som vill slita en dag i skidspåren. Borde gå att göra lite festligt av det. Receptet på bullarna finns på hemsidan och sen är det väl bara att lägga ut en termos blåbärssoppa vid spåret så är man halvvägs där med stämningen. :-)
  5. God ny vinter kära vänner. Tyckte att senaste nyhetsbrevet från Vasaloppet inte var så lovande inför ett stort gemensamt Vasalopp 2021. Stod det inte mellan raderna att man redan nu bör vara beredd på att det inte kommer att bli av på det vis som v är vana vid. Blir allt Hemmavasan i vinter? Ni som har bättre kaffesump än jag att tillgå, vad tror ni?
  6. Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2020 Anmälan för lojala deltagare är öppen 13–14 mars Alla som genomfört minst tre individuella lopp under våra arrangemang de senaste sex åren (2014–2019) ingår i vår lojala grupp. Lojala deltagare har förtur och kan anmäla sig till loppen i Vasaloppets vintervecka 2020 från onsdag den 13 mars kl. 09.00 till torsdag den 14 mars kl. 24.00. Står inget om att de som bara har kört ett lopp får anmäla sig vilket ju verkar vara fallet. Fast enligt denna text så kan man köra tre kortvasan och få förtur. (och läser man lite slarvigt kan man kanske tänka sig att det är ok att cykla eller springa också och därmed vara lojal för vinterveckan men så tror jag nog inte att det är menat) Förvirringen är total.
  7. Att de som åker Vasaloppet har förtur för nästa år bör inte ha så stor effekt. De antal lojala som har 3 av 6 och som inte åkte i år bör inte vara så många. Ca 4000 i Vasaloppet är förstagångsåkare. Alla andra har alltså åkt förut. Så den biten gör inte så stor skillnad. Det som är märkligt är om man man åka andra lopp och få förtur i anmälan till Vasaloppet. Då blir det förstås något helt annat och ingen är garanterad plats i föranmälan heller. Vi får se vad som händer i morgon. Hänger nog på låset före klockan 9.00.
  8. Unfortunately, we have been experiencing technical issues with our registration services. We are working on a solution and we’ll open for registrations again on Wednesday March 13 at 09.00. Vasaloppet is not fully booked yet. Welcome back!
  9. Kommer du via Zürich så hör av dig. Det finns boende för hela familjen och vallabänk att tillgå med fin utskit över bergen. :-)
  10. Sen finns Gattineau loppet i Canada men det kanske är lite långt bort. Har 51 km Skate. https://www.gatineauloppet.com/info/information-for-skiers/?lang=enJag har kört det klassiska loppet där.
  11. Transjurasienne har ett skate som är 65km. http://latransju.com/en/5-races-transju/la-transju/
  12. Håller fullständigt med. Har tränat med stora trugor under hela vintern för att jag är för lat att byta. Har kört Jizerska med för små trugor och mjuka stakdiken. Hade inget stöd alls från underlaget i stakningen. En mycket olustig upplevelse som gör att jag hellre går på större trugor om minsta lilla tvivel finns.
  13. Senast det var klisterföre slog jag pungen i bomen mellan spåren i utförslöporna in mot Risberg. Detta efter att ha klarat nästan hela backen och bara skulle byta spår på slutet. Var nog en syn att ligga som ett kryss efter ett klisterhugg och störtdyk framåt. Detta efter att dagen innan ha funderat över hur många som inte lyckas stå upp i dessa utförslöpor. Har aldrig varit så nära att bryta men lyckades att plågsamt att ta mig in till Risberg och vidare till Mora. Kommer att vara duktigt nervös om det blir klisterföre....
  14. https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/ortsprognoser/q/Evertsberg/%C3%84lvdalen/2715889#tab=0,chart=1 Plusgrader på lördag. Några minus på Söndag med snöfall. Tur för mig som hittade en HF8 i vallaväskan att lägga på. Trodde att jag skulle behöva köpa en HF10 men det verkar klara sig. Kommer jag att klara mig på Rilla V 0.5 också eller måste jag rusa runt stan för att hitta en grövre rill?
  15. https://www.yr.no/place/Sweden/Dalarna/S%C3%A4len/long.html Vågar man börja hoppas på att det blir ett snabbt lopp i år? Varmt på fredag och sen minusgrader hela lördagen. Verkar väl trevligt. VL97 var väldigt blött. Mitt första lopp. Det dröjde 11 år innan jag vågade mig tillbaka.
×
×
  • Create New...