Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

arkimedes

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

105 profile views
  • SA

arkimedes's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Toppen, tack för alla svar. Då låter det som att jag inte behöver oroa mig mer för detta. 🙂
  2. Hej! Fick hem ett par Fischer speedmax 3d där de små förprintade sidomarkeringarna (pilarna) inte stämmer överens mellan skidorna. Såg också att trycket på skidans ovansida inte stämmer överens. Någon som vet om detta är vanligt eller har jag eventuellt fått två skidor som inte matchar varandra? Försökte fota av det, men svårt att göra det rättvisa på foto.
  3. Ja, vad gäller fästvalla har du nog rätt, att en flytande glidvalla troligtvis inte skyddar så bra mot det. Nog bättre att ändå anstränga sig om ta bort det om man inte har möjlighet att låta skidorna stå kallt. "I princip oxiderar inte belag, tror inte någon bevisat det snarare tvärtom." Vad menar du med "tvärtom"? Att det är bättre att låta bli att skydda skidorna om det ska stå oanvända?
  4. Okej, så ingen fara med belagen om de står några veckor utan skydd (mer än skidfordral)?
  5. Från att belaget oxiderar, samt att fästvalla rinner över på glidzonen och torkar in.
  6. Från att belaget oxiderar, samt att fästvalla rinner över på glidzonen och torkar in.
  7. Hej! Tänkte kolla om någon har tips på en flytande skyddsvalla, som man lätt/snabbt kan dra på skidorna efter användning? För att skydda belagen när de ska stå några veckor innan nästa användning. Tacksam för tips!
  8. Hej! Är det någon som kört sträckan Göteborg och Varberg på rullskidor? Går det att åka hela vägen på cykel-/rullskidsvägar eller behöver man ta av sig skidorna på vissa sträckor? Någon som har en rutt att föreslå? /A
  9. Ser ut att bli en hel del nysnö, men inte så kallt (-3 till 0 grader ca). Någon erfarenhet av hur skins funkar i nysnö i den temperaturen?
  10. Yes, all träning har varit på dessa och vågar inte byta till något annat precis innan loppet. Tack för input!
  11. Hej! Kanske finns det en tråd för detta redan? Hittade dock inte den isf... Någon som ser någon anledning att inte använda skins till 2020 års upplaga av Vasaloppet (utifrån rådande prognoser)? Är motionär och prioriterar fäste, men vill såklart ha någon form av glid också. Har Atomic C9. Tacksam för funderingar och input!
  12. Tack för sitt svar, det avskräckte mig i alla fall inte från att åka! :) Blir snarare sugen på att åka samtliga av de lopp du listar. /A
  13. Hej! Är lite intresserad av att köra La Diagonela 65km 2019. Verkar vara fantastiska omgivningar och lagom långt. :) Är det någon här som har åkt tidigare? Några frågor som jag hoppas någon kanske kan svara på: 1. Är det ett lopp som passar motionärer (avancerad nybörjare)? 2. Har loppet några delar som är extra tuffa? Svåra utförslöpor eller extrema uppförsbackar? 3. Något annat värt att känna till om detta lopp? Väldigt tacksam för alla svar och tankar kring detta! /A
×
×
  • Create New...