Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

SA

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

SA's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jag använder sportglasögon med fotokromatiskt glas, det fungerar väldigt bra för mig. Både på snö och asfalt, läs vid rullskidåkning. Det har jag gjort ganska länge nu men tidigare så använder jag bara vanliga glasögon vilket fungerade okej när jag åkte lugnt men blev besvärligt när jag tog i och började svettas. Då gled glasögonen hela tiden ned för näsan och behövde rättas till ofta vilket var störande.
  2. SA

    Längd-bibel

    Om det fortfarande är aktuellt rekommenderar jag Den norske langrennsboka av Øyvind Sandbakk och Espen Tønnesen. Tar upp hur det bör tränas från ungdom till senior med antal träningstimmar inom varje inensitetszon, teknik, styrketräning och annat matnyttigt.
  3. Går det att genomføra ett lopp i Vasaloppsspåret med bara barmarkstræning i ryggen men ændå få behållning av turen?
  4. Skogsvakt: Ja, han inleder med den episoden för att sen gå in mer i detalj på vad som hände. Volevodin: Den kommer nog på svenska oxå. Men det är ju lite B att inte kunna läsa norska när man är skidåkare ;)
  5. Har just læst Min historie, PNs egen version av sitt idrottsliv. Mycket intressant och sidor som han inte visat utåt kommer fram. Førfattaren har på ett skickligt sætt stællt de rætta frågorna. Rekommenderas å det varmaste.
  6. Det gick! Ja, skidorna går snett. Men det ger sig väl med tiden eller så får jag kompensera på annat vis.
  7. Ok, tack för svar. Jag får prova mig fram, så får vi se.
  8. Volevodin: Jo, på de bakre hjulen. Det innebär alltså att jag måste skifta plats på dessa oxå, kanske? Men även när jag skulle sätta tillbaks hjulen på originalplats var gaffeln för tight...
  9. Har slitit på mina bakhjul rejält och tänkte byta plats på bak-och framhjul men när jag försöker göra detta så visar det sig att bakre gaffeln är för trång. Jag får inte ner hjulet pga att skyddsskivorna slår i gaffeln. Någon som har något bra råd för att avhjälpa detta? Har inte tillgång till någon avancerad utrustning, bor i lägenhet och har tummen lite till vänster om handens mitt ;)
  10. Jag har haft tur och bara ramlat i låga hastigheter. Hæromdagen kom jag till en backe som jag aldrig åkt i tidigare. Då valde jag att ta av mig skidorna och gå utfør. Jag brukar tænka och sæga før mig sjælv så hær, -Kontroll, alltid ha kontroll. Jag ska styra skidorna, inte de mig. Funkar før mig.
  11. Någon som vet om bra rundor i næmnda område? Åker ner imorgon och ska vara dær tom fredag och sækert mer framøver. Har sprungit i skogarna men aldrig rullskidat. Tar gærna emot tips.
  12. SA

    Lotterivinst

    Vad kostar ett rullband, ett sånt som de kør rullskidtester på? Kanske skulle investera pengarna så att de væxte før att ha råd med ett sådant på sikt.
  13. Finn, jag kørde 5x100m før att sen långsamt rulla hundra meter innan næsta fem drag. Før min del handlar det oxå om att mentalt våga åka fort. Kænde aldrig att jag fick mjølksyra utan kunde hålla mig på A3-nivå. Men de intervaller du hænvisar till funkar bra men då måste jag rodda mer før att få till dem.
  14. Ja, Petter, insåg det när jag var på plats. Körde 100x5x3. När en hundring var klar blev vila den tid det tog att sakta in och vända.
  15. Fem minuter från mig finns en IP med en hundrametersbana. Den har något hål och är sliten i övrigt. Här brukar jag träna skejtteknik och lära nybörjare att våga rullskida utan att riskera för mycket. Vaktmästarnas kontor ligger inomsynhåll och de ser mig ofta där. Ingen har sagt att det inte är ok att åka. Antar att jag har tur och löparna otur då banan inte hålls i skick. :-) Idag ska jag testa att köra intervaller där. Vad tror ni om att köra 100m sen rulla lugnt tillbaka till start för att sen köra nästa drag? Blir det för korta drag, hur kan jag annars tänka?
×
×
  • Create New...