Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

moh

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

47 profile views

moh's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Har inte testat just dessa, men köpte deras längdkombipjäxa för två år sedan ifrån just Skiwax. De är sköna och har fungerat väldigt bra. Aningens sämre grepp runt hälen i jämförelse med ex. Alpina skulle jag säga. Skall kanske sägas att det är ett ryskt märke. Veckan efter jag fick mina så gick de in i Ukraina. Benämner dem efter det som mina politiskt inkorrekta pjäxor..
  2. He did not compete with those poles. Got them after the race.
  3. Fick kontakt med säljare via forumet och har nu en starplats. ☺️
  4. Jag söker en startplats till Vasaloppet 3/3. Har du en över så hör gärna av dig så köper jag den gärna. Mvh Mats
  5. Hej. Jag sällar mig till sällskapet i den här tråden som söker en startplats. Har ni en över så skicka PM. tack! mvh Mats
  6. 20mm spillbit först var precis så jag gjorde och det har funkat bra.
  7. moh

    Stakskida

    Skigo race 1,0. Mycket stav för pengen som det så fint heter. Köp Skigo Attack Series Race 1,0 Powestrap 2,0 BOA med fri frakt på nätet - Skistart.com
  8. Skall börja med att säga att det är bara att imponeras över så många som är starka på Skierg. Men efter att sett lite resultat via Instagram är frågan om det blir tidernas största led 2 eller lapp på luckan tidigt i seedningsloppen?
  9. Kunna hämta påsen med överdragskläder och väska i anslutning till målgång. Sen åka vidare till dusch med buss om man vill och önskar. Fungerade ju 2022 så platsen bör ju finnas för påsar och väskor.
  10. Du kan testa att förlänga stavarna ganska enkelt. Jag har förlängt ett par stavar ~3cm. Kan verkligen inte känna någon skillnad på de förlängda kontra icke. Kapa till en bit av ett gammalt stavrör och använd det som distans i handtaget. Sedan tillbaka med staven i handtaget. Vill man vara säker på att kunna få ut distansen igen kanske man först måste limma fast distansen på stavrören, med hjälp av en rörbit med mindre dimension innanför. Men den överkursen har jag skippat.
  11. Det är väl ganska valfritt hur man vill bedöma samhällsnytta. Uppe på stadion i just Borås så har BSK i runda slängar 150-200 barn i sin ungdomsverksamhet. Utöver det så förlägger Äspered och delvis GIF även sin ungdomsverksamhet där. Du är även välkommen en lördag då det, speciellt finare dagar, är fullt i spåret med barnfamiljer, pensionärer och vasaloppsnördar. Är du riktigt nyfiken kan du säkert kontakta kommunen och få ett utdrag på vad spårkortsförsäljning genererar så kan vi göra en liten räknelek vad den tveksamma samhällsnytteaktiviteten, som inte genererar några jobb, kostar. Den kan vi sen jämföra med badhus, ishallar, inomhushallar, bibliotek osv. Fyll gärna på om jag missat något. Väl medveten om syrligheten i svaret. Men att bara kasta ur sig att en verksamhet inte borde bedrivas utan vetskap om vad den faktiskt kostar och kräver i form elförbrukning är ju rätt löjligt. Visst att frågan kan och skall kanske till och med lyftas. Men då får det ju ske med ett mycket bredare perspektiv vad som skall stängas ned/ inte startas vintertid. Och vad faktisk besparing kontra estimerade förluster så som ex. värde för samhälle, ungdomsverksamhet och folkhälsa.
  12. Man också välja att inte använda upp dem och respektera beslutet. Men det är helt valfritt.
  13. En ytterligare gissning till varför 3.0 rekommenderas är att den är fluorfri. Kanske vill de följa Vasaloppets linje som väl inte längre erbjuder fluor i deras vallaservice.
  14. Ny vända med CT1 på helgerbjudande hos XXL: 799kr.
  15. Ingen koll på hur det är i just dessa loppen: Men jag vill ha det till att grundprincipen som seedningskommitén ofta kör på är att elitgränsen dras framför första åkare som står i led1? Kommer det brytet tidigt blir ju då seedning ofta tuffare. Och givet omvänt: sent -> tacksam seedning.
×
×
  • Create New...