Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Lmlhaha

Members
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Lmlhaha's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Har han backspärrar på skidorna på vintern också?
  2. Dessa är som Fischers DP sprint - utseendet som en skejtskida men spann som en stakskida. Det är detta Wickström menar med "hybrid" :) jag har själv köpt DP sprint 3D nu så jag hoppas på en någorlunda vinter så det blir bra spår så man hinner träna lite med dom innan det är dags för seedningslopp och vasan
  3. Denna brukar ge en bra fingervisning och har många tillverkare: http://www.skidvalla.nu/station.aspx?ID=%C3%85sarna Skriv in temperatur, snötyp och luftfuktighet.
  4. Enklast hade väl varit att kolla på hela populationens träningstimmar i medeltal för att uppnå medalj på VL över flera år, och sedan kolla vad dessa träningstimmar motsvarar i marathontid?
  5. Under 3h på marathon får väl motsvara topp 1000 på vasan, för att inte bli så beroende av väder och vind?
  6. Jag håller med här. Ponera en nybörjare, normalviktig, som aldrig hållit på med konditionsidrotter: Att börja springa är något naturligt för alla människor. Sätt detta mot diagonala på längdskidor så har många nybörjare svårt att få ihop att arm- och benrörelse ska ske med vänster-höger etc. Att sedan träna upp sig för att exempelvis springa milen i 6.00min/km är (sorry om detta låter hårt..) ingen jätteprestation. Att då seeda sig för att ha en rimlig chans på medalj, dvs led 4, borde ställa betydligt tuffare krav på teknik och uthållighet. Lite rörigt resonemang från min sida, men ni hänger säkert med. Rimlig medaljtid bör enligt min åsikt vara ner mot 3.10.3.15.
  7. Kolla på denna :) https://www.instagram.com/p/B2Cs97uBVIe/
  8. Jag vet inte riktigt vad ni andra anser om motstånd men jag tycker nästan det krävs att sätta den på 10an. Det känns mest skidlikt. Typ 5an upplever jag som att staka lätt nerför med isiga spår. Kan hända att jag sätter den på 4-7 något vid nedvarvning. Jag använder också nästan alltid gummiband runt höften för att även kunna stärka bål extra och "hålla emot".
  9. Detta motsvarar tyvärr en bit bra bit utanför led9. Men sen så gäller såklart tabellen inte för alla utan är väldigt generell då att vara bra på Skierg inte är helt korrelerat med att vara bra på längdskidor :) Men det är bara att träna på. Jag drog mitt första 5000m-test på runt 22 minuter när jag vägde 80kg. Nu drar jag under 19 minuter 2 år senare med 13kg mindre kroppsvikt.
  10. Vet inte riktigt vad du menar med 5.21/km. Vad blev din sluttid på testet? 5.21/km = 26m 45 sekunder?
  11. Det är bra! tittar man enligt Wickströms föredömliga tabell motsvarar detta ungefär led tre i vasaloppet. https://erikwickstrom.se/2016/12/30/5000-m-skierg-for-visst-led-i-vasaloppet-med-enklare-tabell/
  12. Jag, tillsammans med väldigt många andra anser att styrketräning är ganska överflödigt för vanliga motionärer. Skulle rekommendera dig att fokusera kondition 100% tiden du lägger på träning.
  13. Korrekt! Remmen är fäst med en kardborre, så det är bara att skjuta bandet längre in. Jag har tejpat fast 5mm hög kardborretejp på en större del av remmen eftersom standardlösningen bara tillåter en justering på några få cm. Då blir det enklare att använda bältet med tjockare kläder på kroppen.
  14. Jag föredrar Salomon S/Race Insulated Belt för tävling på vintern. Det är ett bälte med slang. Tror det är denna Wickström föredrar? Den är enkel, lite förvaring för bilnyckel och godkänd isolering. Frysa kommer det alltid göra. Dock finns det en tråd här med diverse idéer med värmeslingor etc om man är händig :) På träning och vid rullskidor tycker jag dock det fungerar bäst med ett klassiskt thermobälte med förvaring. Inte så mycket krångel - snabbare ställtid till träningen. För löpning föredrar jag dock att springa med löparväst - Salomon Advance Skin 5 tror jag min heter. Lagom utrymme att ha med en jacka, mössa, lite bars och 2st 500ml softflaskor ingår. Så för mig är slutsatsen att olika vätskesystem är bra vid olika tillfällen.
×
×
  • Create New...