Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

malaka

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

malaka's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Anmäld nu! Men 2000:- svider ju lite alltså..
  2. Nej, håller med tyvärr. Känns som att man blåste det krutet på Jubileumsvasan vilket förstås var ett superhäftigt arrangemang men hade absolut varit fint med lite mer inramning på det stora loppet också.
  3. I tältet i Sälen rekade Swix klister, grönt bas plus kx nero. Jag körde på det och hade bra fäste fram till Risberg därefter successivt sämre. Tyvärr tog fästet i lite vilket påverkade glidet men det beroende nog mest på att jag inte är nåt vidare på att lägga klister (och att det gjordes mot en fönsterkarm utanför en skola i Sälen..). Lämnade in skidorna för omvallning i Oxberg då fästet var noll men hjälpte tyvärr föga..
  4. Seedningstabell_Vasaloppsveckan-2022-1.pdf (vasaloppet.se)
  5. Seedningen från årets VL klar: Seedningstabell_Vasaloppsveckan-2022-1.pdf (vasaloppet.se)
  6. Jag kör enbart stålsickling (samt rill och borste), både för förvaring och glid. Upplever inte sämre glid än de runt omkring mig på tex. Vasaloppet. Kör på material liknande det Skidpropaganda säljer, enkelt och smidigt.
  7. Blir absolut VL 2023 också! Blir det förtur till platserna även i år tro?
  8. Trots betydligt färre åkta VL måste jag håll med, såg för jävligt ut bitvis. Med klister under dessutom rejält nervöst för vad som skulle fastna under..
  9. Anmäld genom överflyttning från i år. Räknar kallt med strålande förhållanden fram till 5/3, därefter nollgradigt och kräksnö..
  10. Jag har tyvärr inte åkt längd i Trysil men utförsåkningen håller jag för skandinaviens bästa av de jag testat. Har inte varit i Hemsedal, i övrigt de flesta större. Åkmässigt rekommenderar jag att bo Fageråsen och där går längdspåren rakt igenom området.
  11. Funäsfjällen är väldigt fint, var där två veckor över jul. Då bodde vi i Funäsdalen men om/när vi åker igen kommer jag vilja bo i Ramundberget för närhet både till bra utförs och fina spår i Ramundberget och Bruksvallarna. Skulle säga att det är bäst från v7. och framåt då åkningen uppe på fjället öppnar.
  12. Wickström tippar 3:58 för damvinnare och 3:29 för herrvinnare efter att ha känt på spåren igår..
  13. Jag tror ju inte heller att enbart valla kan göra den skillnaden men det är nog jävligt vanskligt att urskilja effekten av "känslan av dålig valla" på den totala effekten. Dvs. hur det påverkar vilken kraft du lägger, vilken teknik du får till, hur du uppfattar att motståndet går osv. Med det sagt gissar jag också att teamet gjorde en sista-minutenändring baserat på Sundlings fäste som gick helt fel.
  14. Jag är ju en jävligt medioker åkare som säkert inte känt skillnad hur som helst, men för glid tycker jag att stålsicklat och borstat (garanterat fluorfritt) fungerar fint. För fäste har jag inga fluorprodukter i boxen.
  15. Tyvärr inte, Rickard Bergendahl hade den tidigare på Youtube men den är bortplockad, kanske var SVT inte så nöjda med det. 2019 och äldre ligger dock kvar.
×
×
  • Create New...