Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ozzian

Members
  • Posts

    294
  • Joined

  • Last visited

Ozzian's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Jag håller med,, åker hellre till skidome med tåg mm i 6h ToR än sliter asfalt
  2. Ja,, och jag var i nässjö i tisdags,, dom kunde väl sagt nått?
  3. torsbyburk är slut,, skigo xc har jag. nån som säljer torsboburk?
  4. minus 5 till 10+,, funkar det runt nollan?
  5. japp, jag ska klara milen på 51 min för att klara LL på 3h
  6. dör som blir förstörda? eller dör som inget glid? jo jag ska även träna på diagonala...
  7. skidome rekomenderar skigo xc orange,,, vad gör man då? någon bas först? ska det värmas in? hur många lager? vilket glid, paraffin eller spray?
  8. Jag har kollat massa utube klipp om vallning men det finns ju en uppsjö av tips på både fäste och glid. Finns det nån bra tabell att gå efter? typ 1 vid o till + 5 grader ska det vara dessa glidparrafiner och detta klister 2 vid 0 till minus 5 grader ska det vara detta? 3 vid minus 5 till minus 10 ska det göras så här? 4 minus 10 och kallare såhär? Jag vill alltså ha nån tabell som gäller både för glid och fäste vid vissa temperaturer, och kanske även för nysnö, gammalsnö, konstsnö. finns det rikttabeller eller är det bara testa testa testa?
  9. Jag var hos Pölder igår o slipade skidorna, köpte ett par swix vasaloppet o satte dit rullholk. 155cm(ca 152cm)
  10. ok tack,, 145 ska uppletas. så du tycker 2cm stavar till rullskridskor är bättre än samma längd? men maxlängden är 83% av din längd med pläxor på,, 182x 0,83 är 151 cm inte 158cm jo med pjäxor blir det kanske 152,5,, så kolla det.
  11. Ozzian

    Teknikläger?

    skidome göteborg har tydligen snö,, finns det fler ställen söder om huvudstaden? En dag landar på ca 1000kr för mig,, kan vara en bra början innan teknikläger
  12. älglufsa var telefonen så den är genial.....
  13. Jag har bara ett par stavar för vanlig skidåkning, 181 lång så jag har nästan maxat med 152cm men vi pw så är dessa för långa, dom kändes konstigt nog aningen långa på rullskidor med. så var är det normala om vi säger att 152 är lagom för stakning på snö? längd rullskidsatavar? längd PW? Längd älglufsning? jag skulle vilja testa 155cm på snö och se om det känns ännu bättre....
×
×
  • Create New...