Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Rossi86

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Rossi86's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Dags att öppna nörderitråden inför säsongen?? Har ett par skins jag inte blir klok på. Peltonen skin pro med mycket spret i toppen. Plockade av skistart. Vid 95 kg har jag värde HBW 2,01, FBW 0,97. Får kanonfäste, nästan oroväckande bra, känns väldigt mjuka i slutspsnnet. Kan trycka ihop skidorna ganska enkelt med bara en hand. Kan man ha så höga värden men mjukt slutspann?
  2. Var hittar man den för 1500? 799 måste vara väldigt prisvärt!
  3. Vilken årsmodell? Ser på hemsidan att priset är 3249, skiljer det i butik tro?
  4. Ett alternativ är att köra dips i ringar, då kan du flytta in dem närmare kroppen samtidigt som du tränar balans
  5. Personer lägger mycket pengar på boenden, förberedelser, resor osv och förväntar sig ändå, trots vädret, någon nivå av levererad produkt från vasaloppet och valuta för pengarna. Med tanke på uttalanden från sportchefen verkar det mest bli en parodi där man chansar med människors hälsa för att skydda varumärket vasaloppet och loppen skall genomföras till varje pris. Vädret kan kan inte rå för, men man kanske bör inse att det inte är värt risken
  6. Tack! Har Racewax MOO pulver för 0 till -15, tror du det skulle funka tillsammans med ett hårt paraffin eller ska man gå för ett pulver mer ämnat för plusgrader?
  7. ÖSS, några minus på natten, runt nollan vid start och just nu säger prognosen-3 till -4 efter kontrollerna på söndag förmiddag. Plusgrader i Mora.
  8. https://live.eqtiming.com/contestant/50548/646#contestants:0-0-3- Självseedning + vilket led man väl kliver in i på plats är nog till stor del en samvetesfråga
  9. IBra arrangemang men från led 4 och bakåt var det nog sådär kul. Stod i led4 och hade väl inga direkta möjligheter att hitta eget tempo första 10-15 km. Andra varvet var ju helt obefintliga spår, kändes som man mest försökte hitta balansen mellan spåren och det som var ett spår första varvet. Lite mycket startande och väldigt trångt stundtals men annars ett jättebra arrangemang! Ps. Tror inte det var ett enda vallatips som var i närheten av att funka?
  10. RCS carbonlite 812 kurvan med HBW 1,29 och FBW 0,45. Verkar vara ganska långa glidzoner, och funkade bra i hårda spår med klister när jag testade dem. Vad säger expertisen, vasaloppsskida?
  11. Har ett par Nanosonic cold, tänkta som kallföresskidor då det är långa glidzoner. Skidorna är utmätta på spannbräda. Har nu satt dem i en eiker och för att komma ner till 0,3 FBW krävdes 120 pannor, 35 kg över min egen vikt. Har däremot lyckas få fäste på dem med tejp i slask och +6 grader utan problem och de gick som spjut med hyfsat grov struktur och 0,9 mm till. Låter det ens rimligt? Att ha dem som kallföres känns rätt avlägset?
  12. Hur står sig peltonen skinpro? Ser man till tester utförda kommer de inte direkt bra ut, men många som har dem verkar ändå nöjda
  13. Ser att XXL säljer hypersonic IGS med move-bindning för 2999:-. Det konstiga är att jag hittar inte hypersonic IGS någon annanstans utan då endast nanosonic, terrasonic, redline och de nya modellerna. är hypersonic IGS en XXL-edition månne? Såg väldigt lik ut terrasonic fast med kortare skin
×
×
  • Create New...