Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Uffe Snortugg

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Uffe Snortugg's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Gött att höra, känns bra att de är invigda =) Men generellt med skinskidorna - de funkar med Kuzmin och slipning som vanliga skidor då, utan att det börjar hugga eller vad som nu kan hända?
  2. Jo det var skinnet jag funderade kring. Det är en twinskinskida där huden ligger djupare ute i kanterna och högre i mitten. Har kört Kuzmin tidigare och hoppas fortsätta med det.
  3. Om man snor tråden lite: hur mycket slipning eller stålsickling tål en skinskida? Lyckades repa en ny sådan.
  4. Kul med Peltonen! Verkar nu som att handlaren inte hade någon Infra X skin kvar för min vikt, hade nog gått på den annars. Får ingen rabatt om han ska beställa in den. Provade speedmax i -3 grader, nydragna hårda spår i gammal konstsnö nu på morgonen. Glidet var bra, hade fäste i backarna. Sån där stakning när man gå hårt upp på tå och håller rejäl fart gick fint, kanske att det tog i någon gång lite utan att farten stördes nämnvärt. Stakning uppför backar gick fint också. Verkar som handlaren bara hade Speedmax kvar för min vikt/längd, får bra rabatt på den. Så vill jag spara tid och tanke, får det nog bli den. Förtjänar inte riktigt en sådan bra skida bara, pinsamt i spåret. Och kanske 2000kr över budget även om det mer är ett hjärnspöke som släpper om tre veckor. Men skidan ska ju gå mycket och förhoppningsvis ett par vasalopp.
  5. Jo jag har en lokal handlare som känns bra. Han möter sina kunder i spåret dagligen =) Håller mig till hans utbud. Fattade och såg jag rätt så var det mer skinyta på Speedmax än Carbon också.
  6. Tackar för erfarenheter. Det verkar vara lite samstämmigt här och i tester om fästet på Carbonen då. Hittar inget om Peltonen infra x skin. Luktar lite Speedmax om nu den är mer förlåtande för min teknik och ger lättare fäste.
  7. Tack för svar. Det skiljer typ en tusenlapp på Carbon och Speedmax. Jag har läst lite tester av Carbonen och de är inne på det du skriver. Jag är inget teknikunder och saknar norska gener. Vet inte om det pareras av hur man provar ut skidan. Det var bl.a. nån norrman i Beitostølen som inte hade tekniken för skidan i ett test. Tyvärr är inte Twinskin race med i spelet hos handlaren.
  8. Någon med erfarenheter av Fischer Twin skin carbon eller Peltonen Infra x skin? Är på G att köpa något av lokal handlare med movebindning. Har fästvallat färdigt skidor. Nu åker hela familjen, så det är inte längre bara ett par skidor som det pillas med. Har kört ett par Vasalopp typ led 7-8 och planerar ge mig på det igen, eventuellt med skin-skida. Försöker staka mycket, men i backar blir det diagonal och behöver fäste då. Tekniken har utvecklingspotential, började åka som vuxen. Kör väl 2-3 gr/vecka på konstsnö dec-mar. Har inte gått teknikkurs än. Har klarat glidet fint med Kuzmin - funkar ryssen på skin-skidan också? /Uffe
×
×
  • Create New...