Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasafinnen

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

161 profile views

Vasafinnen's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jag ska kolla upp om jag kan få någon lista på slipar. Jag kan i så fall kanske skicka bild på dessa som privat meddelande så kan vi fortsätta diskussionen där? Jag vet inte om alla här är intresserade av mina slipar och skidor.
  2. Jag är från Finland och har ingen "go to" plats där jag alltid slipar mina skidor utan har slipat på lite olika platser, främst i Vuokatti (Vuokatti ski service) men just denna P5-1N slipen är satt av Kapo Rantalainen på Skimac där de sätter olika Fischer slipar. RA värde verkar vara ett klokt sätt att veta hur fin slipen är, men det är tyvärr inget värde jag har hört att används speciellt mycket i Finland. Det bästa vore säkert att ta hela skidparken med och komma till Norge för att slipa skidorna. Tack för hjälpen!
  3. Tack för utförligt svar. Fint att höra att också fabriksslip verkar fungera då man ofta får hör att man genast bör slipa om skidorna från fabrik. Då ska jag åtminstone testa de nya stakskidorna ordentligt med fabriksslipen före jag slipar om dem. Vid första titt på slipen skulle man inte tro att den kan gå bra i kallt före, men som du säger är den säkert rätt rund och inte så aggressiv. Gällande skidorna jag tidigare satt bild på och som är slipade med "P5-1N" tror jag det stora problemet i början var att den direkt från slip var väldigt skarp och aggressiv och nu då den blivit rundare verkar den bättre. P5-0 som jag skulle kunna byta till är långt desamma som P5-1N, men tydligen inte lika aggressiv. Används på skateskidor i 0/-7? Du har ingen erfarenhet av P5-0?
  4. Efter att ha arbetat ner denna slip har den blivit mycket bättre precis så som @Fredrik H föreslog. Tack för tipset. Dock är jag inte helt nöjd och tror helt enkelt denna slip är för grov för stakskidor. Har blivit erbjuden att få slipa om skidorna på samma verkstad och blev rekommenderad en liknande,men finare struktur, P5-0 istället. Har @Skitester eller någon annan erfarenhet av Fischers slipar på stakskidor? Någon ni i så fall kan rekomendera? Jag funderar också om ni har några tankar om slipen som sitter på Fischers nya stakskidor från fabrik P5-1? Har denna fungerat på stakskidor eller är det bäst att alltid slipa om skidorna? Mvh.
  5. Det kan man tycka. Finlands skidförbund har en väldigt ansträngd ekonomi och ser det inte som möjligt att dels skaffa fram tillräcklig mängd testapparatur för att kunna säkerställa rättvisa tävlingar, dels att det finns för mycket oklarheter kring testmaskin o.s.v. Jag hade själv förberett mig för en vinter med fluorfritt och därav ser över möjligheten att inte behöva skaffa nya hf vallor och pulver för några tävlingar.
  6. Användningsområdet är tävlingar i Finland inkommande säsong. Långlopp och inhemska tävlingar ser ut att köras med fluor ännu inkommande säsong om Finlands skidförbunds linje står fast. Alltså fluorförbud i Finland först vintern 24/25 om jag förstått saken rätt.
  7. Hej! Om någon sitter på oanvända/lite använda HF vallor och fluorpulver de vill bli av med till ett förmånligt pris kunde jag tänka mig köpa ett paket. Skicka Pm med produkter och prisförslag. Jag bor i Finland, men betalar såklart frakten vid eventuell affär. Mvh.
  8. Tack för hjälpen. Sätter också en annan bild som visar skidan rakt mot strukturen. Jag gissar att det nog blir att slipa om denna ski.:)
  9. De Madshus jag har haft/har är svårjobbade och ofta ojämna i belaget, det betyder ju i och för sig inte att de inte skulle glida lika bra. Madshus har ju på sina nya modeller bara styrspår bak av någon anledning. De nya långa dp skidan de har verkar främst gå bra i lösa förhållanden?!
  10. Du skriver att dp sprinten blivit bättre för varje säsong, men jag upplever att många pro team i år istället har haft svårt att hitta skidor av den nya modellen (gul) som slår den gamla (svarta)? T.ex. på Vasan, men egentligen hela säsongen, känns det som att halva elitklungan gick på gamla dp sprint?!
  11. Tack för bra svar. Sätter en bild på strukturen om det säger er något mera. Känns som den är rätt så grov för att vara en "universalstruktur" och jag inbillar mig att skidorna nu går sämre uppför.
  12. Hej, här är flera som verkar ha koll på strukturer. Jag har en fjolårs dp sprint som gick okej med fabriksslipen, men jag slipade om dessa för ett tag sedan. Skidan har nu en slip som heter P5-1N. I vilka förhållanden borde denna slip gå som bäst och är det en passande slip på en stakskida?
×
×
  • Create New...