Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hemsedal

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Hemsedal's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Tack för förslag. Bor i Norge och på Finn.no dök det upp carbon skate modellen som har fungerat fint flera turer nu.
  2. Heihopp. Har varit nöjd med Skate Pilot bindningarna i många år nu tills jag idag upptäcker att den ena inte låser ”Pilot” axeln/fästet ordentlig. Det visar sig bero på att plasten på den ena sidan av mekanismens främre del har spruckit på bägge bindningar. Det gör att den långa nitade pinnen efterhand har böjt sig så att det gula gummit inte längre låser runt den pinnen. Finnes det någon uppdaterad version av Pilot Skate värd att leta efter? Eller vad bör jag ersätta dessa med? Mina reparerade carbon Skate pjäxor lever vidare och har många års liv kvar ..
  3. Ok då blir nog M bra för mig att beställas. Ligger mellan 8 och 9 i det mesta av handskar.
  4. Ok. Har ej provat den i butik ännu. Funderar på att börja med att beställa Over Strap då jag ju har Lillsport lobster handske med plats för extra foder. Och med trång tumme på Gold Ratio så behöver nog tummen en Overstrap oavsett vad jag har under som inte blir för tjockt för stroppen. Några meningar om storlek på Over Strap? Jag ligger i gränsen mellan S och M.
  5. Overstrap handsken låter ju som en bættre løsning æn att køpa større remmar och hoppas på att dessa skall sitta lika bra utanpå tjockare handskar eller extra foder. Har som sagt snabbfäste remmar på alla stavarna. Både Lekis Shari och Swix och Salomons motsvarande som fungerar bra. Någon som har erfarenheter av Lillsport Ratio Gold Mitt? De ser ju inte ut att vara mer fodrad än liknande alternativ, så frågan är varför de är dyrare?
  6. Har faktisk Leki Shark som klassisk stavar. Men brøt lårbenet før 3månader sedan, så funkar betydligt bättre att staka och försiktig skejt än så länger. Och Salomon och Swix remmar jag har på skejt stavar är för trånga för annat än xc-vantar. Men kanske borde köpa större remmar och använda skalvantar med varmast fodret istället för att köpa XC-vantar… Men tippar greppet är bäst i rena XC-vantar. Och vantar sliter man ju ut med tiden..
  7. Kryper ner under 20~25 nu och då blir mina Lobster handskar med extra ulfoder för kalla. Ser ut som varmaste alternativen som kan fungera med modärna remmar är Lillsport Ratio Golf Mitt https://www.skistar.com/no/Shop/Merker/lillsport/ eller Hestras Comfort Tracker Mitt https://www.skistar.com/no/Shop/unisex/klar/hansker/langrennshanske/comfort-tracker---mitt-blackivory-469576/ någon som jämfört eller har varmare förslag?
  8. Så bra. Beställde just Alfa Horizon direkt från Alfa. Det var demo skor på lager med 1000rabatt så hoppas de passar så jag får mer sällskap i kylan framöver. Själv behöver jag överdragen med foder i när det kryper under 8~10 minus och strumpor med batterier under 20~25..
  9. Hur gick det med pjäx problemet? Min sambo har problem med att hitta något som passar med bredd till framför allt stortå lederna /Hallux valgus. Utan att sitta för löst i hälen. Hon har åkt några turer på Rossignol X-6 Combi med skavsårs blåsa på ena hälen. När man sticker med fingrarna och känner så är det tydlig att det kommer av att polstringen kollapsar. Tyget är format så det är veck i underkanten av polstringen. Hon provade Fisher och de är allt för smala fram och samtidigt sämre hälgrepp. Troligtvis är det bättre på dyrare modeller, men oavsett allt för smala. Alfa finnes tyvärr ej i någon butik i närheten..
  10. Är det vid fotens bredast punkt du behøver extra bredd eller längst framme vid stortårnas innsida som på mina fötter. Salomon har den bredaste tåboxen i förhållandet till total bredden. Jag behöver skor som generellt är så raka (altså ej insvängda som de flesta skor) längst fram på fotens innsida. Crocs och Treksta är goda exempel på det. Men tyvärr finnes ej pjäxor med den formen. Salomon ligger närmast. Men är ej så breda totalt sett ifall det är problemet? Sent fra min moto g(60)s via Tapatalk
  11. Reparasjonen och modifiering fungerar utmärkt så har nu klippt av motsvarande på en andra skon för att undvika att plasten spricker i framtiden. Sent fra min moto g(8) plus via Tapatalk
  12. Salomon systemet fungerer bra det med och bättre ergonomi på både handtag och rem än Leki. Finns dessa QR remmar att beställa ännu för oss vanliga dödliga? Sent fra min moto g(8) plus via Tapatalk
  13. Såg nu på fotot att min reparasjon av delen som låser carbon stabilisatorerna ej håller på dig på plats med dubbelt häftande skum tejp. Så blir sandpapper och epoxy ikväll [emoji106] Sent fra min moto g(8) plus via Tapatalk
×
×
  • Create New...