Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Röborundan

Members
  • Posts

    142
  • Joined

  • Last visited

Röborundan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jag kör med elpex evolotion Wasa 50 mm hjul. De är de överläget bästa rullskidorna jag åkt på för att de går så rakt o dämpar vibrationer. Jag känner många som kör på V o de är nöjda o jag har provar några o det var inga problem att diagonala med dem.
  2. I Uppsala kostar det 250kr/timmen att spela tennis, 300kr-600kr att spela golf. Jag tycker inte att det är ett oskäligt högt pris med 400kr för att åka skidor inomhus.
  3. Det stämmer att pengarna räcker inte till allt men det som jag tycker är att längdskidåkning får en förvånande liten del av kakan. I Uppsala finns det hallar för curling, fäktning, golf, minigolf, tyngdlyftning, friidrott, 50 m simbassäng, slalombacke med personal. Några exempel på minde sporter som har fått förutsättningar att bedriva sin sport på ett seriöst sätt. Ja, längdskidor är en liten sport på barn o ungdomsnivå men det beror oxå mycket på att det är brist på snö. Dom åren som det finns snö är barngrupperna fulla o sen kommer några snöfattiga vintrar o då ligger verksamheten nere o därför fylls det inte på men nya årskullar. I vinterstudio sa de att en modern konstsnöanläggning kostar 3-4 millar för 2 km. Jag har ingen uppfattning om vad det kostar att asfaltera. Det är ju småpengar i sammanhanget om man jämför med att bygga o driva hallar. Är skidförbundet eller klubbarna för dåliga på att påverka politikerna eller vart brister det?
  4. Jag som är gammal hockey o fotbollsspelare kan bli förvånad över att infrastrukturen för skidåkning är så eftersatt. Jag har spelat i många år o sett många idrottsanläggningar bra hallar, konstgräs, omklädningsrum mm som sköts av personal från kommunen ända ner i de lägsta divisionerna. Skidspår fixar oftast av helt ideella krafter med hjälp av en gammal skoter. Hur kan det vara sån stor skillnad? I Falun ligger nationalarena för skidor o det har en av Sveriges bästa skidklubb men ingen rullskidbana, skandal! Hur bedriver man ett seriöst rullskidspass med ungdomar ute i trafiken, låter livsfarligt o inget jag skulle vilja ansvara för. Kul att höra att det är på gång på några platser. Vi i Storvreta har försökt länge att få en rullskidbana utan att nått händer. Vi har en skjutvall för skidskytte men på sommaren får de öva springskytte. Undra vad en fotbollsförening skulle säga om såna förutsättningar?
  5. Var det någon mer än jag som blev förvånad över snökonsistensen? Att snön var så kall och torr, som kallföre. Jag hade förberett ett par skidor med mjuk burkvalla, +1- -3 och trodde att det skulle gå bra. När jag provåkte dem upptäckte jag att de sög glid och det frös under. Som tur var hade jag ett par skidor till och de lade jag på vr45 och stressade till starten utan att hinna provköra dem, som tur var funkade det väldigt bra. Sista snön kom på tis eller ons och det hade varit några dagar med plusgrader och ingen temperatur under -10 o -2 vid start. Jag och några till på forumet var inne ett tag på att lägga på klister. Var snön så kall och torr för att det hade blås? Blir det alltid så?
×
×
  • Create New...