Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Climb_76

Members
  • Posts

    363
  • Joined

  • Last visited

Climb_76's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

  1. Spännande att man är stolt över sina km med spår runt om i Sverige, och i Sthlm är man nöjd med 30cm. Ursäkta, men kunde inte låta bli ;-)
  2. Om man får bra skidspår till lågt pris, så innebär det oftast att ideella, outlönade krafter står bakom. För att nyttja spåren ska man ofta vara beredd att själv bistå med en ideell insats. Att vara medlem i en skidklubb innebär ju just detta, att alla medlemmar bidrar med resurs, för att man gemensamt ska kunna åka skidor till rimllig peng. Om man inte är beredd till ideellt engagemang själv, så måste man vara beredd att betala vad det kostar att få fram spåren som om ett företag hade skött det. Då ideella föreningar tar fram bra spår tycker jag de ska ta betalt av allmänheten som ger en viss vinst. Vinsten kan de sen använda för att satsa på tex barn- och ungdomsverksamhet och även subventionera spårkort för de ideelt arbetande medlemmarna. Sen bör kommuner stötta skidklubbar och dess anläggningar likväl som de stöttar andra sporter.
  3. Box på taket för mig. Klisterskidor med lite större frigolitbitar med urtag för skidan, som träs på från vardera ände. Det gör att de ligger still. Sen lägger jag skidorna med klistret uppåt inne i boxen. Funkar finfint.
  4. Gällande kylan så fryser i alla fall mina fötter ganska snabbt bara nån minus ner då jag enbart stakar. Traditionell klassisk åkning med diagonal håller igång fötterna, och får upp cirkulationen, utan att jag fryser långt ner i graderna.
  5. Climb_76

    Fluorförbud

    Det borde väl rimligen vara åkaren som ansvarar för att använda regelmässigt material. Jämfört med doping så kan man ju inte skylla på läkaren om man åker fast.
  6. Utsug är klurigt. Man behöver oftast en tillräckligt stor kåpa som kan samla in en os-plym som skapas och utvidgas från källan med en viss vinkel upp från källan. Sen krävs ett visst flöde för att evakuera luften som hamnar i kåpan. Att fånga in oset med ett starkt flöde lyckas sällan, utan en stor kåpa är viktigare än ett starkt flöde. Ju lägre den monteras över källan den monteras, desto mindre behöver kåpan vara.
  7. Att tävla överhuvudtaget är ju på nåt sätt att uppfylla ett bekräftelsebehov. Det är nobelt att säga att man gör det enbart för sig själv, men då kan man ju likaväl åka 9 mil i sin ensamhet på ett enskilt spår som ingen känner till. I verkligheten tror jag de flesta vill få den positiva bekräftelsen från vänkrets och kollegor att man klarar 9 mil och helst på en hyfsad tid. Man smörjer sitt ego helt enkelt. För min egen del så känner jag alltmer att jag inte behöver bevisa nåt. Jag tränar året runt, och har med åren fått en mer avslappnad inställning till träning. Varierar mer mellan klassiskt och skate, för att det är kul, istället för att fokusera just på Vasaloppet. Vasaloppet är kul, men jag har tröttnat på logistiken runtomkring. Det är ju det stora kö-loppet, vilket förstör upplevelsen. Proceduren innan loppet tar udden av det roliga.
  8. Johaug gav tydligen beröm till Ulricehamnspubliken som även slöt upp på ett bra sätt även på söndagen. Hon sa att på Holmenkollen stannar publiken hemma på söndagen pga bakfylla, https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/m6mQ8O/norrmannen-far-sluta-vara-bakfulla-forst
  9. Publikmässigt hoppas jag på en total kontrast i Ulricehamn till helgen, i jämförelse med Otepää. Jag ska dra mitt strå till stacken i alla fall, och heja på utav bara f-n
  10. Vad menar du? Eller varför skriver du så?
  11. Climb_76

    Hälsenan!

    Samma här, det funkar kanon. Kör det förebyggande året om.
  12. Climb_76

    Konstsnö

    Mullsjö, nyspårat på konstsnön igår kväll...
  13. De finns i Habo norr om Jönköping. Tror frakten hamnar på 122kr om man skickar med Posten, utifrån deras hemsida.
×
×
  • Create New...