Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Blek-Inge

Members
  • Posts

    387
  • Joined

  • Last visited

Blek-Inge's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Förra helgen kördes Nybrorullen i ca 15-16 grader, lite duggregn på slutet. Ingen märkbar skillnad mellan pu och gummi. De riktiga experterna körde pu bak och gummi fram.....
  2. Fischer Speedmax double poling stakskida för 3999 kr hos Huselius skidsport i Lund och på nätet!
  3. Mina Elpex gummi-tvåor rullar lite bättre i rulltest utför än mina pu-tvåor, men när jag stakar så svarar pu otroligt mycket bättre. All kraft framåt, ingen "svampkänsla", som med gummihjulen. Ju tyngre åkare, desto mer nytta gör pu-hjulen, själv väger jag 80 kg. Jag snittar lätt 3-4 sekunder snabbare per km med pu-tvåorna, vilket gör ett par minuter på AL. När det blir kallare går nog gummihjulen snabbare, gränsen går kanske vid 14-15 grader.
  4. Nybrorullen har haft låneskidor utan att man märkt någon större skillnad på rullet mellan egna skidor och låneskidor (förutom då det gäller tyngre åkare med pu-tvåor...). Men det har ju inte varit samma märke som AL använder sig av. Problemet är ju att AL:s låneskidor rullar så trögt i förhållande till de snabbaste tvåorna.
  5. Över 160 par låneskidor! Varför kan de inte bara lägga ner det där tramset med låneskidor nu när de flesta har hittat sina favorittvåor som man vill använda på tävling? Förra året kom jag ifatt flera riktigt duktiga åkare på slutet som slet på supertröga låneskidor. De var chanslösa i utförskörningen på sista varvet och stakade när jag rullade förbi. I år är även jag tilldelad sirapsskidor - stannar hemma!
  6. Inbyggda funkar hur bra som helst! Gjorde det i alla fall på SM i helgen...
  7. Ett leds nedflyttning per år om man inte deltar i VL.
  8. Jag har kört med Swenor Alutech stomme och det funkar med ett par brickor på varje sida (rosa Elpex är ju 40 mm och Alutech 45 mm). Fram kan man använda Swenors längre axel, men bak får man använda Elpex axel och då gäller det att kolla så att muttern verkligen sitter ordentligt på den korta axeln. Det funkade, men för säkerhetens skull så köpte jag ett par Elpex Evo.
  9. Ok, tack för svar! Packar med både skateskidor och klassiska, så får vi se hur det blir!
  10. Ska till Göteborg nästa helg med familjen och tänkte försöka få till mitt första inomhusskidpass någonsin! Hur är läget i the Dome? Är spåren fortfarande fina, ska jag prioritera skate eller klassiskt? Kan jag förvänta mig att det är mycket folk en fredag i början av augusti? Spåruppdatering, tack!
  11. Tävlade med de rosa i sol och värme i mitten av september och upplevde att jag hade klart bättre rull än de som körde svart. I helgens tävling (+8-10 grader) var det ingen fördel att köra rosa, snarare rullade de lite långsammare än vissa andra. Men sköna att åka på och med bra grepp!
  12. Ungefär så vill jag nog också sammanfatta mina erfarenheter av de Rosa hjulen! Största skillnaden är att det är lättare att bibehålla farten på pu-hjul än på gummi 2:or, tycker jag i alla fall! Sedan kanske gummi rullar snabbare på ett rulltest, men de känns svampigare när man åker.
  13. Nu är det klart att de är godkända som 2:or att tävla på - ett klokt beslut!
  14. Om upplevelsen är olika för olika åkare borde ju chansen vara stor att de rosa hjulen blir godkända! :) Hoppas rehabiliteringen går som den ska, Joakim!
  15. http://uvk-race.se/PDFer/SM_Rullskidor_Uppsala_Inbjudan_v1_20150707.pdf Den informationen var väl undangömd via länk från hemsidan! Fria hjul gäller och tidig start båda dagarna, bra att veta!
×
×
  • Create New...