Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Hillclimber

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Hillclimber's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Handsicklat med fina strukturer, bortstat, rillat raka och diagonala strukturer samt mer borstning. Fästet var rossa och universal. Glid bättre än medel och bra fästa första varvet men under andra fick jag många, tunga släpp. Tog det kontrollerat första varvet och hamnade lite i kolonnkörning i högerspåret med känslan att det gick lite för sakta. Hann med en face plant i djupsnön till höger om spåret i nerförsbacken från Håberget när en man behagade stanna mitt spåret och då det var upptaget i spåret till vänster var enda alternativet att försöka åka om till höger. Där, utanför spåret, blev det tvärstopp i mjuksnön och jag föll framåt och rullade ner i snön. Var sjukt mycket snö i diket så jag hade rätt svårt att ta mig upp igen. Andra varvet kände jag mig relativt sett pigg och fick en bra avslutning när många verkade ha det tyngre än mig. Tog mig i mål på 3:42. Bra arrangemang och överraskande bra spår i blidvädret. Stavfästet var ju inte det bästa och det frestar på armar och mage lite extra. Bra mental träning...
  2. Jag testade SkiErg för första gången igår. Körde 6x500 meter med 1,5 min vila emellan. Tiderna låg mellan 2:03 och 2:04. Grym träning måste jag säga, dock lite ovant första gången. Vilken frekvens ligger ni på? Jag låg på 42-44 mestadels.
  3. Lycka till och jag ser fram emot er rapport! Jag var med första resan och skulle gärna vara med en gång till men det funkar inte. Nästa resa till värmland innebär älgjakt för min del!
  4. Kul att vi blev sex stycken! Banan var kanonfin och det blev verkligen den sommarutmaning som jag tänkt mig. Kan varmt rekommenderas för rullskidåkare och inlines. Jag var svagast för dagen och kände redan efter ca 3 mil att det var läge att slå av lite på takten. Fick slut på vatten de sista 15 km och sista biten hem från Forshaga ner mot Karlstad var tuff i motvinden. Särskilt över fälten mot sjön Alstern var det riktigt tufft. Händerna värkte (fulla med blåsor - tejp framöver...) och jag var ganska sugen på att lägga mig i slänten ner mot sjön. De sista 3 km var lättåkta och det var mkt skönt att åka under målgångsportalen(!)). Imponerande insats av oss alla tycker jag. Mia glänste med fin teknik. Vasas stakmaskin verkar ha gett resultat! Jag hade totaltid 5h 40min och åktid 5h00min. Snittpulsen under åktiden var 157bpm, vilket var väl högt för mig. Jag hade
  5. Nja' date=' det tar väl lite tid från buss till start? Får nog kolla karta. Har du kollat om man kan starta i Hagfors eller Uddeholm? Åkte en sväng i kvällningen och blev dragen från Ulvsby(?) till Karlstad av en annan skidforumit som dök upp.[/quote'] Jag ringde turistbyrån och dom sa att man startar i Uddeholm eftersom det inte finns ngn lämplig rullskidsväg mellan Hagfors och Uddeholm. Om man kommer med bussen från Karlstad så är det ett stopp precis vid starten för Klarälsbanan så man kan be chauffören att stanna där. Vilken är bästa starttid? Jag är flexibel.
  6. Jag får titta på det. Är nog troligt. Det gick buss från Karlstad som var framme i Hagfors klockan 9.50. Var åker/kommer du ifrån? Sedan är det flera bud om man måste börja i Uddeholm (86 km) eller om det går att åka från Hagfors (90 km). Någon påstod att det inte var asfalterat ända till Hagfors? Det är inga problem för min del att starta lite tidigare (runt kl. 10) om det skulle passa bättre med tanke på busstiderna. Jag kan kolla upp med turistbyrån i Hagfors och höra vad dom säger om vägen mellan Uddeholm och Hagfors och var den exakta startplatsen i Hagfors ligger.
  7. Jag siktar in mig på att åka Klarälvsbanan från Hagfors fredagen den 16/7 med start kl 11:00. Det blir semesterns utmaning för min del. Ngn mer som vill anta utmaningen? Förmodar att det kommer svida fint i händerna mot slutet...
  8. 1. Jag har inte bestämt i vilken riktning jag ska åka men i mina tankar så ser jag Hagfors - Karlstad framför mig. 2 x 9 mil? Näe, 9 mil är fullt tillräckligt för mig. Jag har support i form av min far som åker "följebil" och "turistar" längs vägen så jag är helt flexibel gällande åkriktning. Off topic: vad kan man se?) 2. Av det jag läst så tycker jag att detta forum kännetecknades av folk som vågar... Jag utgår från vilka dagar som överhuvudtaget är möjliga och sedan är det bara att sätta ett datum. Är det flera inblandade så kanske ett reservdatum är bra för att kunna ta hänsyn till väder. 3. Självklart inklusive stoppen ;) För att vara tydlig så är det exklusive stoppen. Jag kommer ta det sansat för att överhuvudtaget ta mig i mål! Någon som är på?
  9. Hej, Jag tänkte åka stora delar (hela?) av Klarälvsbanan någon dag mellan den 15-20/7 som ett långpass/äventyr. Vilken dag är det ni planerar att köra? Min fart kommer nog ligga kring 16-17 km/h men jag tar niog några längre pauser för att insupa lite värmlandskänsla på vägen.
×
×
  • Create New...