Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Varning för dåligt skötta anläggning i Sälen


Färskingen

Recommended Posts

Hej på er Skidvänner vill varna er för att boka in träning i Sälen, Har varit uppe i sälen fjällen för att få lite mil p kroppen förhållanderna har varit katastrofalla Skistar son har spårskötseln på de flesta spåren har struntat i att pista spåren trots att det i princip inte funnnits någon spårprofil kvar. Det är inte första gången jag upplevt detta här. Nu när det är som mest folk här så har man pistat vart 4-5 dag.

åk någon annanstans om ni har möjlighet är mitt råd.

Kläppen som har barmark har bättre spår än häruppe.

 

Jag kanske är lite bitter just nu men det norde kunna vara mycket bättre här uppe.

Link to comment
Share on other sites

En sorglig historia. Skistars närvaro i Sälen har förstört längdåkningen där.

Själv skulle jag aldrig boka boende via skistar och undviker deras anläggningar när jag åker alpint. Inte för att min upproriska bojkott skulle få dem att gå i konken, men det känns bättre. Brukar vara i Sälen på sommaren och träna. Barmarksträningen är bättre än snöträningen.....

Link to comment
Share on other sites

Hej

 

Var uppe i Kläppen under 4 dagar.

Blev lite trött på att cirkla runt 2,5 km spåret (nu är det förlängt) och åkte upp och provade spåret som går till Hemfjällsstugan (parkerade vid en italiensk restaurang strax innan Högfjällskyrkan) både 3:e och 4:e januari.

Helt OK spår och du har ca 3,5 km uppför i början så för oss icke stakfantomer så blir det bra diagonalträning.

 

Tretjak

Link to comment
Share on other sites

Svenska delen av Skistar lämnar en hel del övrigt att önska som sagt. Om det inte har skett nåt drastiskt så är väl norska Trysil och Hemsedal undantagen i Skistar och som understryker den fundamentala skillnaden i skidkultur mellan oss och vårt broderland?

 

Som jämförelse har Hafjell, som en av Norges största alpinanläggningar, en klart uttalad ambition att ha lika bra längdspår som sin granne Sjusjön. Sjusjön har flera år röstats fram som Norges bästa.

 

Det spelar nog ingen roll hur stor Vasalopps- och längdhypen blir i Sverige. Skistar är börsnoterade och deras bästa kunder är alpinåkarna. Möjligen skulle man kanske väga in snösäkerheten runt Lillehammer jämfört med Sälen. Men det är en sorglig jämförelse Vasaloppet/Sälen - Birkebeinern/Lillehammer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...