Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

media/tv-focus på sport och utövare???


Dunderklumpen

Recommended Posts

Kanske fel forum att diskutera cykel - men ändå. Det känns som om man är en svensk tjej och cyklist blir det inte mycket ståhej. Jag har förvisso läst lite om Emma i några dagstidningar senaste dagarna, men ändå. När går VM-loppen? Var ser jag dem? Har jag missat allt utan så mycket som en kommentar på sportnyheterna?

 

Om jag fattat det hela rätt bör jag alltså sikta in mig på ikväll kl. 18.50 - 23.00. Och jag tror jag måste ratta in Viasat på TV. Har jag fattat rätt???

 

Man kan inte tro att vi svenskar har en världsstjärna på cykel i paritet med Kalla precis...

 

http://www.svt.se/sport/emma-johansson-1

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker du är fel ute. Visst kan man önska mer uppmärksamhet till alla idrottare och inte minst till damer. Men tex sände svt världscupen i vårgårda för damer för bara nån månad sen. När sände svt herrcykling sist?

Cykling som tävlingssport är betydligt mindre än skidåkning i sverige sett till intresse, media och utövare. Jag tycker verkligen Emma får uppmärksamhet. Vet inte hur många gånger jag sett reportage om henne på sporten.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker du är helt ute och cyklar (! ;)). Jag kan hålla med om att svt är dåliga på att leverera från såväl herrcykeltävlingar som damcykeltävlingar. (Att de sände en gång i Vårgårda tycker jag är patetiskt i frågan.) Men själv tittar titt som tätt på cykel på Eurosport. Och då är det ALLTID herrar. Touren, Girot, Veltan och alla möjliga andra tävlingar. När har man kunnat se Emma på en livesändning? Två gånger för egen del förutom det du hänvisade till. Tänk om det hade varit liknande med Kalla. En gång i Vårgårda, en gång på ett OS och en gång på ett VM. LYSANDE BEVAKNING! (Och då har jag även vid OS och VM fått söka upp rätt kanaler.) Då har ju gångerna man fått följa lag Anette Norberg varit 10 ggr fler.

Link to comment
Share on other sites

Jag kommer väl inte orka tjafsa med dig i onödan. Att vi har olika åsikter kan nog snart vem som helst läsa ut. Om jag förstår dig rätt så menar du Visat som jag skrev om redan i första inlägget eller??? GT förstår jag att det är en liten lokaltidning någonstans. Annars använder jag begreppet till en av de få drinkar jag gillar!!!

 

OK, om du nu ska svara på vad mitt inlägg handlar om! Hur många gånger har du sett en live-sändning där Emma cyklar? Hur många gånger har det sänts överhuvudtaget på TV? Hur många % av Sveriges befolkning har Viasat och kan se VM ikväll?

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med Dk i det här fallet, I lokaltidningen var det ett repotage om Emma inför VM, men sen har man inte sett att det är någon sändning i TV (jag räknar bort betalkanaler typ Viasat osv) I TV Sport är det en mängd matcher med lag längre ner i seriesystemet, roligt för dem, men inte så intressant för oss som vill se stora mästerskap.

 

Lidingöloppet kan man visserligen se via livesändning på hemsidan, men någon TV-sändning har jag inte lyckats leta upp.

Link to comment
Share on other sites

Kan hålla med om att det är lite märkligt att prata cykel i ett skidforum. Har själv sett ett enda damlopp och det var VM för ett antal år sedan när Eurosport fortfarande hade rättigheterna. Eftersom jag inte är intresserad av fotboll och motorsport så är det inte prisvärt att ha Viasat för bara en veckas cykling. Köpte dock Viaplay när det var vinter OS för att hålla koll på längdskidor.

Link to comment
Share on other sites

För att inte tala om MTB XC där vi har fantaskiska kvinnliga utförare. Svårt att förstå media, men nånstans försöker de väl få ihop intresse att följa en sport med utbudet. Antalet utförare är nog inte rätt parameter och det egna intresset har man ju (läs jag k alla fall:) svårt att bortse ifrån.

Det jag är helt okntresserad av att läsa i forumet är personliga påhopp

Link to comment
Share on other sites

Vi lever i en kommersiell värld där allt styrs av pengar. Cykel-VM (UCI) säljer TV-rättigheter och svennebanan kanalen SVT väljer att lägga sina pengar på annat. En ständig prioritering med andra ord. VC i Vårgårda fick man nog sända gratis, mer eller mindre, så då gjorde man det.

Är det någon svensk cyklist som synts på SVT sista åren så är det väl Emma!?

För oss som gillar cykel önskar vi självklart mer cykel i rutan men för egen del så har jag Eurpsport och kan därför kan jag njuta tillsammans med Roberto Vacchi.

Gillar hockey också så där får jag köpa matcher av Cmore. Vinterstudion och längdskidor kan jag se på SVT för de licenspengar jag pröjsar. Inget är gratis med andra ord. Och fan vet om inte "pay per view" upplägget är mest rättvist, jag pröjsar för det jag vill se.

 

Damidrott generellt kan jag inte säga är missgynnad i SVT. Damfotboll måste vara den idrott som får överlägset mest TV-tid kontra intresse. Är det 500 åskådare på en match i damllsvenskan? Men nog fan är SVT där och bevakar. Överlägset mest bevakade idrottsutövare är Zlatan, sänds det överhuvudtaget ett Sportnytt eller Sportspefel där inte Zlatan är med?

 

Rugby läste jag räknas som världens 3:e största sport. VM pågår just nu i England och biljetter till finalen säljs gör 70000:-/st. Har inte sett en sekund om detta på TV eller läst något i de största tidningarna

Link to comment
Share on other sites

Det är fortfarande oklart vad du vill få ut av denna tråd. Förklara gärna.

 

I övrigt får din buffliga stil som du har överallt stå för dig. Jag läser inte dina trådar mer.

Ska jag förklara fast du skriver att du inte vill läsa något jag skriver mer???

 

Om du tycker att jag alltid har en bufflig stil, så är det väl jättebra om du struntar i att läsa det jag skriver!!! Jag kan gärna framöver försöka komma ihåg ditt alias och låta bli att kommentera det du skriver. Men om du skriver att "jag som vanligt gnäller", ja då tycker jag nog du får tåla en och annan ironi tillbaka. Om du inte gör det, så får du nog tänka på ditt eget språk mot andra på detta forum. Men vi lever i en fri värld, så strunta gärna i att läsa det jag skriver!!!

 

Mitt syfte med tråden var annars flera:

 

1. Mest en upplysning om att Emma skulle cykla VM-linjelopp under kvällen. Samt att det kunde ses på Viasat för de som hade denna kanal. Detta lite grann för jag vet att många konditionsidrottande längdskidåkare även gillar cykel.

 

2. Faktiskt en outtalad fråga om någon visste om det gick att titta på, på någon annan kanal än Viasat. Undrade lite om jag missat något då jag tyckte information om VM-et varit dåligt. Främst hur tv-utbudet såg ut.

 

3. Lite grann en diskussion om att jag tycker vissa idrotter och då främst vissa damidrotter kommer i skymundan. Vissa här verkar tycka att de sett tillräckligt av damcykel och kanske Emma i synnerhet. Jag håller inte med. Emma har lett världscupen under året och man hör fasiken inte ett dugg. (Jo Vacchi har nämnt det på Eurosport...) Motsvarande i andra idrotter skulle vara otänkbart. (Kalla leder världscupen och vi kommer få se henne en gång i Vårgårda!!!…) Men detta är kanske inte bara en känga åt svt. Jag skulle klart uppskatta om Eurosport skulle sända lite damcykel emellanåt. 

Om vi på detta forum är oense om punkt 3 bryr jag mig väl inte så mycket om. Vissa gillar att titta på cykel, andra inte. Själv är jag ointresserad av hockey, fotboll och motorsport, så 9/10 av allt på sportnytt tycker jag är urtrist.

 

Självklart förstår jag att pengarna styr Stefan. Ditt förslag om "pay per view" gillar jag ;). Bara det blir lite mer damcykel… ;)

 

Sedan har jag sett mycket mer av de svenska herrarna på cykel än damerna. Detta i och för sig de cyklister som varit med på stora tävlingar på Eurosport. Jag hävdar fortfarande - damlandsvägscykel går inte att till vardags hitta på rörliga tv-bilder! Jag har faktiskt sett mer damer på MB på senare tid. Sådana som ramlar och sitter vid målgång med armar i bandage!!! Men visst, gärna mer sån´t också! ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...