Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Halvvasan som seedning


jonzzon79

Recommended Posts

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jag hade bra glid nästan hela tiden lite sämre på slutet där det blev kallare och fästvallan sög i för att den var för varm.
Gjorde årets prakt miss och la ut skidor i fålla A, sedan när fållan åkte fram hade jag inte hunnit dit. Fick skit start, men åkte sedan vad jag kan och förbi många. men torskar väl som vanligt med 2 minuter.

Link to comment
Share on other sites

Klarade sub 2:50 med några sek vilket var skönt för jag tänkte att de drar säkert en gräns där. Blev led 5

(Men gränsen var 2:53)

 

De skriver att automatisk seedning kommer att tillämpas för tv ös hv

 

Kändes som en "super-tisdag" i spåret. Lite trögfört i natursnöskrapet på sjön och sedan var stigningen till vasslan oväntat tung för jag hade stakat mig stum i början. Sedan lossnade det och skidorna gick bara bättre och bättre. Ångrar dock att jag inte lagt någon lite mjukare burk mitt i stampet för bättre benåkning. Hade vr40 + Star top violett. Inget dunderbett.

 

minsta rejs-trinsen funkade galant

Link to comment
Share on other sites

En superdag för skidåkning med fina förhållanden, men visst var det trögfört. I alla fall för mig. Sen ville inte kroppen riktigt heller. Gled in på 2,31. Hade vallat ett par skidor för ren stakning, men när jag testade spåren dagen innan gled mitt fästvallade par bättre så jag fick tänka om. Fler som tycker att det är svårt att få till glidet i fäders spår? Har nog aldrig lyckats under mina c:a 20 försök. Vad kör ni på för typ av skidor och hur preppar ni dom?

Link to comment
Share on other sites

Såhär i efterhand var HV-seedningen spot on om jag tar mig själv som exempel.

 

Led 5 med drygt 3 min marginal på HV

Drygt 6 min under led 5-gränsen på VL

 

Bra med HV som seedningslopp:

 

- ingen risk att man "tappar ledet" när man sedan åker VL.

- start i 0-ledet.

- träna och memorera sista 37k av vl-banan med klar knopp.

- Man får blåbärssoppa 3 ggr (smaskens!)

- Det går den vecka man (förhoppningsvis) är som bäst tränad under säsongen.

- Seednigen gick sedan automatiskt och man fick nytt startnr med rätt startsiffra när man hämtade VL-nummerlappen.

 

Möjligheter till förbättringar:

- De som redan har seedning till de lägre leden borde bli insläppta direkt till startlinjen så att de därmed hamnar framför övriga led 0.

- Gärna sportdryck vid Vasslan. Inte bara vatten.

- Diska alla skejtare med allt tillgängligt bevismaterial.

I den dagens sändning av Vasalopps-TV på Youtube ses nr 5312 idiotskejta i Lundbäcksbacken på HV men hon står fortfarande kvar i resultatlistan. Uselt. Men det kanske bara är OK att diska herrar..

Link to comment
Share on other sites

Såhär i efterhand var HV-seedningen spot on om jag tar mig själv som exempel.Led 5 med drygt 3 min marginal på HVDrygt 6 min under led 5-gränsen på VLBra med HV som seedningslopp:- ingen risk att man "tappar ledet" när man sedan åker VL.- start i 0-ledet.- träna och memorera sista 37k av vl-banan med klar knopp.- Man får blåbärssoppa 3 ggr (smaskens!)- Det går den vecka man (förhoppningsvis) är som bäst tränad under säsongen.- Seednigen gick sedan automatiskt och man fick nytt startnr med rätt startsiffra när man hämtade VL-nummerlappen.Möjligheter till förbättringar:- De som redan har seedning till de lägre leden borde bli insläppta direkt till startlinjen då att de därmed hamnar framför övriga led 0.- Gärna sportdryck vid Vasslan. Inte bara vatten.- Diska alla skejtare med allt tillgängligt bevismaterial.I den dagens sändning av Vasalopps-TV på Youtube ses nr 5312 idiotskejta i Lundbäcksbacken på HV men hon står fortfarande kvar i resultatlistan. Uselt. Men det kanske bara är OK att diska herrar..

Håller helt med dig MC. Första gången jag åkte HV och blev sjukt positivt överraskad. Ingen stress och hets som på VL och att få starta i 0-ledet är ju en lyx. Nu stod jag bland de främre ska tilläggas. Men det är klart, hamnar man längst bak av de dryga 600 i 0-ledet så blir det så klart lite slalom för att avancera.

 

Nu kanske jag gjorde ett bättre lopp på HV. Jag var 3min från Led3 tiden. På VL klarade jag Led4 tiden med 2min. Men efter att läst andras reaktioner nyligen ang VL seedningen, så kanske jag inte gjorde så mkt sämre lopp på VL jämfört med HV. Det är helt enkelt tuffare seedning på VL:-)

Link to comment
Share on other sites

5312 som skejtar kan ju användas som praktexempel på hur det brukar se ut när folk fuskar. Otroligt dåligt. Undrar om hon ens fattar själv att det där är otillåtet och inte räknas som saxning.

 

Är väl bara att maila länken till Vasaloppet så blir hon rimligen diskad i efterhand. Svårt att hitta bättre bevis än den där filmen!

Link to comment
Share on other sites

HV var bra seedningslopp klarade led 4 precis, men bommade det tyvärr på VL.

Fundering behåller man kvar led 4 till nästa års vasalopp från HV ? Eller åker man upp till led 5 eftersom det gått ett år ?

Japp du behåller led4 eftersom HV2016 är seedningsgrundande till VL2017. Exakt så jag tänkte själv nämligen innan jag anmälde mig till HV i år. Som en gardering. Nu kommer man ju åka seedningslopp nästa vinter iaf, så det kanske har mindre betydelse ändå... förhoppningsvis:-)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ska också åka HV och seeda mig i år. Vädret ser inte speciellt lovande ut. 

Jag pratade med en på vasaloppet ang starten och fållor mm. Man bör nog vara där runt 7 för att få en bra plats. Jag siktar på led 1 och vill då gärna slippa åka om flera hundra personer i starten. Man vill ha jämnbördiga runt sig från start så man kan hjälpas åt ner mot mora. 

Link to comment
Share on other sites

Startfållan öppnar 45 innan start. Men vill man hamna lång fram så gissar jag att man behöver köa minst en timme innan fållan öppnar. Alltså ca 07-07:15 om man startar kl9 i 0-ledet. Så var det förra året iaf...

Man får alltså lägga ut skidorna 08.15, och sedan strax före kl 9 så får man glida fram till startgrinden?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...