Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Backar i VL


SALT

Recommended Posts

Precis som banprofilen säger så går det grymt nedför från Evertsberg. För det mesta är det rakt men det är ändå ganska många som ramlar där. Man kanske tappar koncentrationen samt att man kanske får lite krampkänningar. Värsta stället med en skarp kurva till vänster under en viadukt tror jag också kommer efter Evertsberg någonstans. Man brukar alltid förflytta sig ett spår utåt så är det en gube i yttersta spåret så är han sedan ute i bushen! Jag har nog åkt 10 ggr och det är nästan alltid minst en som faller där! :-0

 

Annars så är det rätt snällt i Vasaloppspåren med fina spår och inte så häftiga svängar. Det kan dock gå riktigt fort i utförskörningarna!

Link to comment
Share on other sites

Jag är inte vän av branta backar (speciellt inte med avslutande kurva). Var finns de "värsta" backarna i vasaloppsbanan? Finns det möjlighet att köra vid sidan av spåret?

Jag måste säga att det glädjer mig att det inte är bara jag som har denna fobi för branta backar och sedan avslutande kurva...Jag är nybörjare SALT och ska kör aÖS på söndag. Svaren dock blev lite halvuppmuntrande då man hör att de har rätat vissa delar. Att det går utför efter Evertsberg får jag bara stå ut med :-) antar jag.

 

Däremot blir jag mer orolig då sådana som Enklaresport och Jo säger att det går fort...jag undrar om min fartskala är detsamma...jag undrar hur jag kommer att uppleva det... Det blir säkert Warp Factor 9...

Link to comment
Share on other sites

Jag tror inte ni behöver vara speciellt oroliga för backarna! sikten är god överallt och det enda stället som kan vara lite lurigt är som nämnts ovan är just vid viadukten under Evertsberg, har man ju rätat en hel del. Så himla hög hastighet når man inte heller. Tror jag sett 2 vurpor på 4 vasalopp och dessa båda berodde på att åkarna skulle köra om i en utförsbacke men hade helt glömt bort det här med planering. Har man lite framförhållning så man lägger sig i rätt spår eller ser till att inte ha så hög fart om det är lite trångt så går backarna alldeles utomordentligt bra.
Link to comment
Share on other sites

Tackar för svaren, nu känner jag mig lite lugnare. Känns lite sjukt när man söker den optimala glidvallningen samtidigt som man fasar för backarna.

Jag håller med...."måste ha glid för de flaka partierna"....och sedan....."neeeeeeej, det går för fort...." ;-)

 

SALT: Jag kör redan på söndag så jag kan rapportera hur jag upplevde backarna om du vill.

Link to comment
Share on other sites

Tror att jag bara har en backvurpa på 5 starter trots ganska dålig teknik, den gången var det oundvikligt då en tidigare vurpa hade blockerat hela spåret.

 

Tyckar annars inte att det är så många lömska backar, i alla fall inte så länge spåren är hela. Största risken är spårbyten av åkare som in ser sig omkring.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...