Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skidspår helgen 2-3 april


yens

Recommended Posts

Jag och min syster hade tänkt försökt hitta något ställe att spendera en helg för lite åkning om två veckor ungefär. Finns det någon som har tips på ställen som brukar vara snösäkra vid den tiden, eller ser ut att vara de i år, Dalarna eller motsvarande avstånd från Stockholm är önskvärt om det är möjligt. 

 

Gärna lättåkt och lite längre partier, eftersom det är fokus på naturupplevelsen så är vi inte särskilt måna om utmanande terräng utan helst slingor på någon mil så man får lite omväxling. 12 varv på en 2km-slinga känns inte så lockande :-)

Tack på förhand! 

Link to comment
Share on other sites

Mattila i Torsby har fortfarande spår, där är fortfarande så pass gott om snö att det bör vara åkbart 2-3 april.

Långberget har också gott om snö, där är det även mindre kuperat än i Mattila. Både Långberget och Mattila bjuder på fina naturupplevelser!

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle vilja slå ett slag för fristilsspåren "Bottenviken" i Norrbotten. Stenhård skare just nu. Oändliga möjligheter. Se SMHIs iskarta för spårsystemets begränsningar. Den officiella isvägen till Hindersön och Storbrändön lämpar sig bättre för skridskor just nu.

Instämmer! Blev en tur mellan Storbrändön och Kluntarna i helgen. Fantastiskt när det är vindstilla i ytterskärgården!

Link to comment
Share on other sites

Stort tack för alla svar! Ytterskärgård låter inte riktigt som vår kopp te, men flera av Dalaalternativen ska noga följas upp. Även norra Värmland är ju inom räckhåll. En rapport från Långberget hade varit spännande, vi bestämmer oss troligen tidigt nästa vecka. Fler tips emottages tacksamt! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack för all hjälp. Det blev Orsa Grönklitt som hade mycket öppna spår (60 av 80 km). Jag är nästan nybörjare och syrran ännu mer, så vi använde oss av ett 6 och ett 10 km spår som vi åkte några varv på. Det var helt ok kvalitet, både på snö och spår. 

 

Det enda som var lite "fult" var att det på Orsa Grönklitts hemsida inte stod ett ord om en gigantisk ungdomstävling som gjorde att omklädningsrum, toaletter, vallabod osv var i princip oanvändbara. Det fanns lite info på Orsa SK:s hemsida, men inte ett ord hos anläggningen. Det förtog ju totalupplevelsen lite med en massa stressade kids och föräldrar när vi skulle ge oss ut, men ute i spåret var det lugnt och skönt. 

 

Som tur var hade jag sån där snabbklister med mig, så vi kunde bakluckevalla utan problem, vallningen var faktiskt minsta problemet... :-) 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...