Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Längdskidor i Riksgränsen i juni?


JW

Recommended Posts

Hej!

Jag vill åka längd i början av juni. Funderar på att ta nattåget norrut.

 

Ser att Soldalen (ett 10 km spår) i Riksgränsen öppnar första april och prepareras så länge vädret tillåter http://riksgransen.se/skidakning/langdakning/

 

Ser dessutom att liftarna verkar vara öppna maj ut.

 

Är nyfiken på om ni har några erfarenheter från hur längdåkningen ser ut i början av juni? 
Antar att det kan variera en del från säsong till säsong.

 

Mejlat en kontaktperson däruppe men ej fått svar (än).

 

Andra tips på längdspår som funkar i början av juni tas också tacksamt emot.

Link to comment
Share on other sites

Är väl ganska dåligt med möjlighet till sommarskidåkning i Sverige. Har dock ingen aning om hur det brukar vara uppe i Riksgränsen i juni.

 

Fonna finns som ett alternativ i om du kan tänka dig att åka till Norge, ta tåget från Sthlm till Oslo och därifrån går det tydligen att åka kommunalt till Fonna.

Link to comment
Share on other sites

Var där fyra år på raken i mitten på 90-talet, vid Kristi himmelsfärd.

Då fanns inga preparerade spår, vi skejtade längs skoterspåren, och tidigt på morgonen så var det fortfarande bärande skare.

En gång stack vi ut på skidorna när vi varit på hotellet och partajat lite, klockan var 02.30 och skaren hade precis satt sig.

Vi kom tillbaka 2 tim. senare när vi hade nyktrat till, det var en helt magisk skidtur i midnattssolens bleka morgonljus, rekommenderas starkt.   B)

Link to comment
Share on other sites

Jag var i Björkliden Kristi Himmelfärds helgen förra året. Det var ganska dåligt med snö på fjället med mycket barfläckar och spårsystemet nere i Björkliden var helt oåkbart. Det var helt enkelt barmark. Fantastiskt väder och fantastiskt varmt hela helgen gjorde att inte heller spåret mellan Björkliden och Riksgränsen preparerades.Jag tror det var lite mindre snö än brukligt och normalt borde skarskidåkningen vara riktigt bra Kristi himmelfärds. 

Jag ställer mig tveksam till att det prepareras några längdspår i gränsen i juni. Då får du nog hålla tillgodo med Skarskidåkning på lite högre höjd. Vilket i sig inte är så tokigt. Bra dock om du även är intresserad av alpin åkning utifall det är slask dygnet runt och dåligt med snö.

Link to comment
Share on other sites

Jag ställer mig högst tveksam till att chansa på längd (!)skidåkning vid riksgränsen vid juni. Klart man kan ha fina fina turen på skaren. Men njaa. Åk till Norge eller glaciär i alperna. Eller så har du skidtunnel på flera ställen o snurra runt i. Hur går det med piteås tunnel?
Link to comment
Share on other sites

Tack för era svar!

Fick svar nu på mitt mejl:

"Vi kommer att ha öppet spåret runt Soldalen så länge det finns snö. Målet är att hålla det öppet till och med mitten av Maj, men beror på snötillgång och väder."

 

Jag kanske får tänka om kring min ursprungliga idé.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...