Hoppa till innehåll

Outdoor, löpning, kläder, Norröna, Houdini, Patagonia m.fl. hos OutdoorExperten
Atomic längdskidor
Rossignol längdskidor
Längdskidor, rullskidor, stavar, skidvalla, swix, madshus, fischer m.m. hos Skistart
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart
Foto

Rydqvist svingar mot Iversen


 • Vänligen logga in för att kunna svara
124 svar till detta ämne

#121
Lejonet

Lejonet

  Erfaren medlem

 • Members
 • PipPip
 • 552 inlägg

Använder man ord som ”gubbigt” tycker jag det indikerar att man har mer problem med män än med jämställdheten. Jag skulle som jämförelse aldrig säga att det är för mycket kärringar i något kvinno-dominerat yrke.

Skillnaden är väl att hon använder "gubbigt" om män inom en manlig överordnad maktstruktur, dvs slår uppåt. Kärring som invektiv torde sällan användas för att slå uppåt (kvinnodominerade yrken har ju sällan hög status).

 

Men självklart kunde hon ha använt patriarkal istället för "gubbig", det är ju lättare att definiera akademiskt i alla fall.#122
oxberg

oxberg

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 1 742 inlägg

Ja det stämmer. Tyvärr har den attityden legitimerat nedsättande benämningar på män i alla sammanhang. Dags att reclaima gubben! 

 

Gubbe är från början dialektalt och betyder liten klump.

 

Jag är en liten skidåkande klump och stolt!#123
artur

artur

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 1 422 inlägg

Nu ingår det ju faktiskt i Zells arbetsbeskrivning att vara positiv.

 

Att tolka legitim kritik av en patriarkal maktordning (manlig överordning inom SSF) som "bitter" känns ju inte så seriöst. jag menar "bitter", vad är det för argument?

Jag tycker inte att du behöver se det som ett argument. Se det som min tolkning av HUR hennes kritik framförs.Att kritisera saker som hänt (eller inte hänt) för flera år sedan är sällan särskilt konstruktivt utan det är väldigt lätt att i efterhand tala om hur andra borde ha agerat och det är det jag syftar på när jag använder ordet "bitter". Mycket bättre om man försöker tala om hur man vill ha det istället för hur man inte vill ha det.#124
Volevodin

Volevodin

  Veteran

 • Members
 • PipPipPip
 • 7 544 inlägg

Jag tycker inte att du behöver se det som ett argument. Se det som min tolkning av HUR hennes kritik framförs.Att kritisera saker som hänt (eller inte hänt) för flera år sedan är sällan särskilt konstruktivt utan det är väldigt lätt att i efterhand tala om hur andra borde ha agerat och det är det jag syftar på när jag använder ordet "bitter". Mycket bättre om man försöker tala om hur man vill ha det istället för hur man inte vill ha det.

Håller helt med, historien kan man inte ändra på, men framtiden går att påverka. Vi får se hur den här nya tränarstaben lyckas och om Zell blir en bidragande kraft i den. Fast givetvis skall man ha historien som bas, när man utvecklar framtiden, fortsätta med det som varit bra och plocka bort det som varit mindre bra eller inte passar in i det framtida arbetet.

Nu är det kanske svårt att jämföra med skolan, men införande av Lärarlyftet förstörde samarbetet i många skolor dvs att behandla olika försvårar samarbetet. Förhoppningsvis får Zell samma lön som en manlig tränare skulle haft med hennes arbetsuppgifter.#125
Fly-bob

Fly-bob

  Medlem

 • Members
 • Pip
 • 98 inlägg

Ja det stämmer. Tyvärr har den attityden legitimerat nedsättande benämningar på män i alla sammanhang. Dags att reclaima gubben!

- Gubbe är från början dialektalt och betyder liten klump.

Jag är en liten skidåkande klump och stolt!

Att vara gubbe är ju svinjuste.
(Som vi alla vet så är det ju det Supercoolaste som finns). ; )
Däremot är jag är helt övertygad om att man bör låta andra röster höras. (Jag är själv en fördomsfull mellanchef, överröstande gubbe när folk inte fattar, men vill bli bättre).
Bredd på infallsvinklar och förhållningssätt tror jag även kan bidra till ett bättre resultat.
(Nu tänker jag ohälsosamt mycket på Jessie Diggins och hennes glöd). Men shit så grym hon är!
Mer käringar i ledartruppen kan kanske vara en framgångssaga. Hoppas...

Skickat från min iPhone med Tapatalk
0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar