Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Marcus Hellner lägger av


Hoppskate

Recommended Posts

Marcus Hellner lägger ned. Synd.

Det är tråkigt men allt annat än oväntat. 
Resultaten har uteblivit de senaste åren och han har numera andra åtaganden i livet.

Jag har alltid diggat Marcus. Han är helt enkelt inte med för att skrapa världscuppoäng, han vill vinna mästerskap (och inser nog att det inte kommer att ske igen). 

För mig är OS i Vancouver 2010 det starkaste minnet (kanske även sprinten på VM året därpå?). Rivaliteten som Northug piskade upp, ofta med Hellner som ytterst motvillig motpol. 

 

Link to comment
Share on other sites

Det är onekligen ett blytungt besked för svenska herrlandslaget inför nästa säsong. 
Calle har ju så ofattbart otur med sjukdomar varenda år. Om även han tappar suget och Rickardsson plötsligt skulle gå över och börja köra långlopp... vad har vi då?

(förutom ett urstarkt damlag, så klart)  :)

Link to comment
Share on other sites

Det kom lite oväntat, då jag räknat med att ha med honom över VM. Med årets tunga träning i ryggen kunde haft chans att komma tillbaka på pallen i skejt, som den gudabenådade skejtare han är. Det ser tunt ut på herrsidan efter Marcus avhopp, Calle vet man inte var man har - ibland fågel - ibland fisk. Richardsson verkar alltför ofta ha problem med materialet och Burman kan sticka upp någon gång, men topp 10 är nog hans max. På sprintsidan ser det bättre ut med Oskar Svensson och Teodor Pettersson, speciellt Oskar kan nog ta ett kliv till och kunde Calle låna Stinas "åkhuvud" kunde han också vara med.

Link to comment
Share on other sites

Anledningen till att han lägger av är väl att det inte finns någon distans som passar honom på VM? läs: 15 fritt med individuell start. Med en lätt bana så kommer 50km masstart att vara given åt spurtarna, som i Lahtis. Hellner var 38 sekunder efter Cologna på OS efter ett bra träningsår. Jag tror han känner sig maktlös och att det blir omöjligt att ta någon mer mästerskapsmedalj. 

 

Tråkigt att han lägger av, men han har inte haft samma driv som Kalla. Hon har genomgående jobbat med sina svagheter och har gått från en skatespecialist till en riktigt stabil allroundåkare. Hellner har inte haft samma ork att förbättra sig. 

Link to comment
Share on other sites

Väntat. Bästa minnet för mig är rycket i Hellnerbacken som gav VM guld i sprint.

Jag har kört Hellnerbacken. Kan säga att en vanlig skrivbordsåkare får kämpa för att ens ta sig upp på tvåans skejtväxel. Jag fick mig en tankeställare där vilken otrolig fart och kapacitet dessa guttar har. Respekt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...