Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Åka längdskidor 1-6 januari - vart? Orsa? Långberget? Sjusjoen?


AcAnd

Recommended Posts

God Jul på er =) vi skall dra iväg från gråa Götet mot snön tidig morgon den 1.a januari. Vi vill ha fina skidspår för vasaloppsträning. Vi tittar runt följande alternativ: Orsa, Långberget, Sjusjoen. Jag inte varit och åkta längd på ngt av ställena så undrar om ni har kommentarer på detta? Något bättre eller sämre ? Eller har ni något ytterligare alternativ som inte drar iväg längre norrut än så. Kanske någon har plats kvar i stuga under perioden eller tvärtom vill dela bil och boende från Götet får några dagar i skidspåret? Vi har inte åkt mycket längd sedan januari 2018. En helg har vi spenderat i Torsby för en månad sedan och nu skall vi klämma in något besök i Borås samt Skidome före vi drar upp den 1.a Jan. Hoppas på ngt kul jul svar =)

Link to comment
Share on other sites

långberget är fett bra. Grönklitt är super. Sjusjöen är väl topp 3 i världen.

 

 

Personlig favorit alla katergorier är långberget, när allt är öppet och välpistat. Nu är ”bara” 11km öppet. Kan ju ändras. Snöläget är rätt ok.

I nuläget hade jag valt Orsa i er sits. Mycket platta Vasapartier. Vägspåret och stormon runt får vilken stakzombie somhelst att kissa ner sig av upphetsning. Själv föredrar jag milspåret med 12 lager valla. Vargarna måste ju få sitt

Link to comment
Share on other sites

Tack, det blir nog Orsa då =) Vi hade ett prel boende bokat i Orsa som vi var tvungna att säga nej till kl 00.00 inatt annars ;) Vi hänger kvar på det. nu. Då man känner att vi kan variera oss med att båda besöka Grönklitt men även vasaloppsspåret så känns det ganska bra. Om sjusjoen är topp 3 i världen ? Vilka är topp 1 och 2 av ren nyfikenhet ? Vi är ju inga skidnördar eller så... eller kanske vi är det ? 2 glada tjejer från götet som gillar snö och fina skidspår liksom... Men gärna i vacker miljö och det är ju kul med längre spår än 11 km. Tack och God Jul! Kanske vi ses i Orsa eller i vasaloppsspåren om en vecka!?

Link to comment
Share on other sites

Orsa är ett bra val. Det ”händer” lite mer där. Och som ni säger, ta gärna en tur i vasaspåret.

Långberget är det längd som gäller 100%. Betydligt mer ödsligt och jävligt mörkt :) Jag trivs som fisken i vattnet

 

Eftersom ni bor i götet vill jag slänga in ett tips. Ta en skidweeekend i Oslo nån gång. 3h med bil, motorväg. Bo centralt och ta skidorna på trikken ut i spåren. Nordmarkaterrängen är topp 3 i verden :)

 

Annars har ni jättefint att åka i Landvetter, Hindås, Borås (hestra, knektås o stadion ) och Åkulla. närmast.och glöm inte om det kommer natursnö så spåras det på mängder av ställen runt Gbg på elljusspår. Använd appen skidspår.se

 

Skidome tar man i juli månad :) Nu vill jag ha betalt för att gå in.

 

Hör av er om ni vill ha mer tips

Mvh skidmupp Gbg

Link to comment
Share on other sites

Personligen är Sjusjøen favoriten. Oändligt med spår både i skog, på myrar och fjäll. Oslo är möjligt redan nu har jag sett på nätet. Guiden till spårstatus på norska spår är Skisporet.no

 

Dessutom, från Göteborg, så ligger mycket av Norge närmare eller lika nära som svenska ställen och E6:an går oftast som tåget.

Link to comment
Share on other sites

Tack! Skogsvakt, vi är medlemmar i Hestra så vi känner väl till det stället. Skall dit imorgon! Skidome ratar vi tyvärr med. Det var nödvändigt ont när vi var nybörjare för ett par år sedan. Nu hoppar vi helst det. Nu när vi är 2 års proffs ;) ha ha  Men vi köpte en heldag billigt som vi tänkte utnyttja nästa helg före den går ut.Vi skall ta med en nybörjarkompis så det får bli så. Så hon klarar av tjejvasan. Vi skall själva åka en 4,2 mila om 1 månad och behöver ett gäng mil före dess. Och sedan stora vasaloppet. Förvisso bryr vi oss inte om tiden men ändå man vill ju klara det. Men jag blir nyfiken på Oslo och Sjusjoen. Har ni tips på vart ni brukar bo ? Annars räds vi inte ensamheten och mörkret i Långberget. Vi gillar våra besök i Torsby och brukar bryta av besöket i tunneln med ensamheten uppe vid Hovflället. Vi som inte vill åka rullskidor utan vi får klara oss med att träna på gym och fotboll ;) Men som sagt nu får det bli Orsa denna gången. Men tar gärna tips på bra ställe i Norge. Vart brukar ni bo och utgå från? Vi är inte ut efter att ha folk och party i Oslo utan bor hellre nära spåret men inte för dyrt. Därav passar ju Torsby oss bra med bra priser men shysst vandrarhem som är i nivå som ett enklare hotell med 2 bädds rum som är fräscht och bra på Valbergsängen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...