Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Femmilen Holmenkollen


larsbern

Recommended Posts

Väldigt vad de zoomar in på just Fischer-skidor i skidbyteszonen... Så prostituerade brukar väl inte FIS och TV-produktionen vara?

 

Jag tror att det helt enkelt beror på att Fischer är det största märket med i särklass flest par skidpar i skidbyteszonen. 

Dessutom åker fler av de allra bästa på Fischer, så om man vill filma skidorna till åkaren de som ligger i tät, så är risken/chansen stor att det är just ett par gulsvarta lagg. 

 

Så det hela har nog mer att göra med sannolikhetslära än någon konspiration.  

 

...sen är väl TV-produktionen intresserad av snygga bilder, och då är det klart att man väljer att visa de snyggaste skidorna.  ;)  :P

Link to comment
Share on other sites

Ett laddat (favorit)ämne sedan fler år tillbaka här på forumet. 

https://www.svt.se/sport/langdskidor/holmenkollen-oppnar-for-femmil-for-damer

Nu driver även de svenska representanterna i FIS internationella längdkommitté på för att både herrar och damer ska köra samma distanser. 

 

Själv tror jag att det är minst lika troligt att man plockar bort 5-milen helt från tävlingsprogrammet och bara behåller distansen på Holmenkollen. Jag tittade aktivt på hela dagens tävling och kände att de gärna hade kunnat få plocka bort två mil.  ;) 

Här är ett drastiskt och inte helt seriöst förslag (i sant Hoppskate-manér):

Gör Holmenkollens 5-mil till en del av långloppscupen i stället.  B)

Link to comment
Share on other sites

Vilka kingkongar ryssarna är. Otroligt imponerande. Bolchunov borde få nobels skidpris. Men inte fredspriset efter manövern vid sprintprislinjen mot Iversen som snuvade honom på poäng varvet innan. Han gjorde en klassisk norsk trängning i holmenkollen och blev varnad :)
Link to comment
Share on other sites

Att Bolsjunov trängde Iversen var nog betalt för gammal ost, då Kläbo trängde Ustuigov i VM-sprinten. Kvitterat och utjämnat !

Snarare en osmidig och klumpig markering gentemot norrmännens lagkörning tidigare under loppet där norrmän utanför kampen om segern i vare sig loppet eller i den totala världscupen gick upp och försökte lägga sig mellan Klæbo och Bolsjunov vid spurtpriserna. 

Dock hade Bolsjunov lika gärna kunnat markera gentemot sina egna landsmän som även de var uppe och "snodde" viktiga värdlscuppoäng från Bolsjunov .

Link to comment
Share on other sites

Hoppas för allt i världen att ryssarna är rena för jag älskar verkligen den här fighten mellan Norge och Ryssland som börjar närma sig en lagom allvarlig nivå. Härligt att ryssarna utklassade norrmännen på hemmaplan, bra för sporten.
Självklart hade en norrman aldrig fått en varning för Bolsjunovs manöver..

Varför ska alla lopp som har eget varumärke ligga i Ski Classics? Inför intervallstarten igen så blir det inte tråkigt en minut.
 
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...