Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

24-timmars stafett


Volevodin

Recommended Posts

Nu skall jag ge er en komplicerad tankenöt, som är ganska svår att ge ett säkert svar på. Det gäller ett 24-timmarslopp med 6 deltagare i laget och varje deltagare skulle följaktligen åka 4 tim vardera totalt. Reglerna skulle vara att varje deltagare fick åka 30 min till 2 tim/gång under valfri del av dygnet med en viss tid mellan varje åktillfälle tex minst 30 min. Ev. kunde reglerna förfinas ytterligare, men då skulle åkarnas variation begränsas.

Frågan är vilket det optimala upplägget skulle vara för ett lag ?

Det handlar om att varje lag skulle ha ett upplägg, som gav optimal utdelning i åksträcka för varje lag och tävlingen skulle registreras på samma sätt som vid ultralopp.

Eller har ni förslag på ytterligare regler, som gjorde tävlingen ännu mer sofistikerad ?

Link to comment
Share on other sites

Kanske lite utanför din fråga men jag vill minnas att det fanns en sån här stafett i Italien (i Pinzolo eller Predazzo tror jag) för länge sedan (typ sent 80-, tidigt 90-tal). Hur som helst så borde det finnas erfarenheter därifrån som man kunde ta tillvara om man vill väcka upp konceptet igen.

Link to comment
Share on other sites

Det är sånt här som dyker upp i huvudet under lugna träningspass och variationsmöjligheterna är nog oändliga. Givetvis kunde man smalna av villkoren, så att det inte blev lika många möjligheter.

Jovisst, har 24-timmars funnit i Sverige tidigare någon gång på 60-70-talet och jag vill minnas att det inte var en tävling utan mer ett motionsarrangemang med företags- och klubblag, där det handlade om att hålla igång skidåkningen under 24 timmar.

Kommer inte ihåg, om det fanns några regler om hur mycket varje deltagare skulle åka eller hur många deltagare det var i varje lag. Arrangemanget genomfördes på elljusbanor, men huruvida man åkte i pannlampor på natten eller om elljusbanan hölls extra tänt minns jag inte.

Ni kan ju fundera på hur ett arrangemang av idag skulle kunna genomföras och vilka regler som skulle gälla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...