Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Rullskidspendla till jobbet


glimmen4

Recommended Posts

Hej!

 

Någon som har erfarenhet av att pendla med rullskidor?

 

Jag har fått ändrade förutsättningar på jobbet vilket gör att jag kan sitta på ett lokalt kontor tre dagar i veckan. Det är sju kilometer (27 minuter, dörr till dörr vid lugn åkning med treor) enkel resa och färdvägen är en fantastiskt fin cykelväg. Jag har små barn och mycket aktiviteter med dem på kvällarna, så jag försöker effektivisera min träning för att passa livet. 

Planen är att köra rullskidor till jobbet onsdagar och fredagar. På fredagarna har jag möjlighet att köra en omväg som är ca. 2 mil, efter jobbet. Hur skulle ni lägga upp det?

Jag kör mest med treor, men har även tvåor som jag ofta använder på långpassen. Jag är van åkare.

Funkar det att dela upp det med kortare intervaller på vägen dit och hem eller ska man bara hålla sig till intervaller på ena hållet? Kan det fungera med att köra intervaller till jobbet på fredag morgon och sedan ett fartpass på två mil hem?

 

Kanske skulle skaffa fyror?

 

Har ni några tips och idéer?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jobbpendla är ett perfekt sätt att ha som grund i träningen tycker jag. (som jag saknar just nu....) Intervaller till jobbet låter lite riskfyllt, beror väl på hur alert du behöver va på jobbet:) Med ett par 4or med rätt bra tryck så blir det nog kanon om du även kan köra en lite längre runda på hemvägen.

Link to comment
Share on other sites

För några år sedan åkte jag mycket rullskidor till och från jobb. Då hade jag lite drygt två mil till jobbet om jag tog en liten omväg. Oftast lade jag upp det så att jag tog bil eller tåg dagen innan tog med mig ombyte, åkte sedan rullskidor till jobbet tog tåg eller bil hem. Nästa dag åkte jag tåg eller bil på morgonen och tog rullskidorna hem. På så sätt slapp jag ha någon väska på ryggen under passen. 

 

Jag körde alltid dessa pass som vanliga distanspass på 2or eller 3or. Nu har jag ungefär samma förutsättningar som TS beskriver. Runt milen till jobbet och har ännu inte åkt rullskidor till mitt jobb. Men planen är att så snart cykelbanan är sopad börja göra det igen. Då tänker jag distans rullskidor in till jobbet och löpning hem. 

Link to comment
Share on other sites

Jag har exakt 1 mil till jobbet. Försöker skippa att åka med SL. Jag sparar in på kostnaden för resorna samtidigt som jag får träning. Jag kör två varianter, mest med utgångspunkt att distansen är ganska kort:

1. Mellanhårt tempo hela vägen, 10-15 slag under långloppspulsen. 

2. Hårda intervaller. Dom varierar jag efter hur vägen är. Jag har några korta extremt branta backar där en bland annat korsar en bilväg längst ner med dålig sikt åt sidorna så innan den backen blir det hårt eftersom det blir vila nedför backen. En del av vägen går på en trottoar med en del cyklister så där vevar jag inte heller intervaller.

 

Jag kör med ryggsäck med dagens kläder. Ibland tar jag med dubbla ombyten, vilket gör att jag åker rullskidor till kontoret på morgonen, byter om till kläderna och lägger det andra paret kläder under skrivbordet. Efter jobbet åker jag rullskidor hem med tom ryggsäck. Dagen efter så kan jag köra ett löppass på samma väg istället. Då slipper jag springa med full ryggsäck då ombytet redan finns på jobbet.

 

Nu har vi även sedan i höstas en skierg på kontoret, så jag hoppas kunna åka rullskidor tidigare + köra en timma eller två på skiergen innan dagen drar igång för att få bra långpass också.

Link to comment
Share on other sites

Tack för bra input! Ska testa mig fram lite nu under april. Blir troligtvis mellanhårt tempo till jobbet och intervall hem. Bra idé med dubbla ombyten och löpning! 

Mitt andra kontor ligger 4 mil bort. Tidigare säsonger har jag kört ett långpass dit i veckan, sedan buss hem. Om jag lyckas bibehålla det så har jag mycket av rullskideträningen gjord redan innan helgen! Frun kommer bli jätteglad :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...