Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skitour2020


skogsvakt

Recommended Posts

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

För en gång skull var det en tävling som gör skäl för namnet sprint, då jag tycker de flesta sprintbanor är för långa för att kallas sprint. Däremot tycker jag att upplägget borde ändras i sprint, så att det tävlades över två dagar och att det blev tillräcklig vila mellan de olika heaten. Som det är nu vinner oftast inte den bästa sprinten utan den som har mest sprintuthållighet, vilket missgynnar vissa åkare som tex Diggins, Teodor Petersson mfl.

Oavsett vad man tycker om dagens tävling, så var det en grym uppvisning av Klaebo i finalen, han nästan flög över snön i branten uppför. :o

Håller med. Sprint är alltför ofta en tävling i att inte vurpa, inte bryta stavar eller inte bli trängd. Vem som är bäst får man inte alltid veta - vm-finalen för damer sist. Och vad tävlar man i egentligen, inte vem som är snabbast och inte vem som är uthålligast utan någon konstig blandning. Det var bättre när bara de 16 bästa gick vidare, och med bara 4 i varje heat. Jag tycker också att man skulle tävla på riktiga sprintdistanser, 15 sek, 30 sek, 1 min, 2 min, 4 min och 8 min, med ordentlig vila mellan och skilda banor på de kortare distanserna. Då skulle vi få specialister och riktig sprint.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...