Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Nordenskiöldsloppet21 - 500 anmälde


Langrennsfreak1

Recommended Posts

Kul! Blir till att ligga i för att försvara top 100-platsen :)

 

Många flyttade nog bara över sin plats från i vintras och det här är ju ingen lopp man chansar och startar på om man inte är i form så kommer nog bli relativt lätt att hitta startplatser och tror vi kan räkna med ganska stort bortfall.

Link to comment
Share on other sites

Det gör de nog inte, men hur ska de kunna neka andra skidlopp nu när de givit Vasaloppet grönt ljus för långt många fler deltagare?

Endast 400 deltagare i Vasaloppet. Övriga får åka vasaåket men det är ingen tävling eller lopp det är bara en möjlighet att åka i vasaloppsarenan

Link to comment
Share on other sites

Jag satsar min startplats på att Nordenskiöldsloppet blir av.

 

Skämt åsido, någon form av grönt ljus har givits åt Vasaåket. Om 5000 skidåkare får starta i ett evenemang (jag begriper inte hur Vasaåket 6-7 mars skulle kunna slingra sig ur det begreppet) så borde Nordenskiöldsloppet kunna gå för sig uppdelat på tre starter med tio minuter emellan. Tror knappast det skulle fällas tårar i tredje ledet över att "starta sent".

 

Å andra sidan har jag haft fel förr (att den som klarar nio mil garanterat skulle klara en släng av Covid-19 är inte sant). Och FHM och regeringen har överraskat med inkonsekvens då och då under krisen.

 

Vem vet, det kanske är fritt fram för vaccinerade att delta i slutet av mars? Det enda som är klart är att vinterns lopp är en öppen fråga där det nog är störst chans att bli av ju senare loppen går.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

...det här är ju ingen lopp man chansar och startar på om man inte är i form så kommer nog bli relativt lätt att hitta startplatser och tror vi kan räkna med ganska stort bortfall.

 

Inte jättelätt verkar det som (större efterfrågan än utbud) ! Många sugna efter en tävlingsfattig vinter. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Superbra arrangerat lopp med väldigt engagerade funktionärer!

Det hade varit varmt i veckan och blåst rejält, så det var mycket skräp i spåren och sjöarna hade lite dåligt med snö kvar på dem. Det frös dock på något under natten och var rejält lättfört (persade tom "det första Vasaloppet"  :D ). Även medvind bort mot vändningen.

Fanns bra med energi i kontrollerna, dock så var det självservering pga Covid. Dropbagsen funkade också toppen.

 

Med ca 8 mil kvar för mig hade värmen gjort sitt och det blev bitvis ganska tungfört. Loppet var för övrigt 23 mil pga starten i Jokkmokk (antar jag). Detta fick vi dock ingen info om, vilket kanske hade varit bra. 1 mil extra när det redan är långt känns på.  :lol:

 

Är i vilket fall supernöjd med arrangemanget som helhet. Förhoppningsvis får man chansen att åka ett normalt år framöver.

Link to comment
Share on other sites

Var det någon på forumet som åkte loppet i helgen? Hade varit intressant att läsa om era intryck! 

Tråkigt så klart att alla inte fick delta i år, hoppas verkligen att läget för tävlingar är bättre nästa vinter!

Mvh Jon

 

Vet inte om du sett den här tråden som har en del race reports från 2019

https://www.skidforum.se/index.php/topic/14236-nordenski%C3%B6ldsloppet-2019/page-4?hl=nordenski%C3%B6ld&do=findComment&comment=196996

Link to comment
Share on other sites

Tycker att det varit väldigt lite information från loppet, bara ett kort inslag på Sporten från upploppet och vilka som vanna dam och herrklassen. Vore intressant att höra hur många som åkte, hur förhållandena var osv.

Ja det är lite skralt med inslag från loppet. Det var ca 135 startande i årets lopp. Det var kallt på natten så spåren frös till, men precis som falken86 säger så gjorde värmen under dagen att det blev segt före de sista 8 milen. Starten var som sagt flyttad till Jokkmokk p.g.a. covid, banan blev något längre än 220 km vilket var oundvikligt när vändpunkten är Årrenjarka. Kul att höra att allt fungerade bra! Nu hoppas vi på ett virusfritt 2022 :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...