Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Dämpade skaterullskidor - tips?


MSO

Recommended Posts

Jag har råkat dra på mig nån eller några hjärnskakningar för mycket genom åren. Jag har haft två omgångar med långdragna problem med hjärntrötthet och koncentrationssvårigheter. Det är rätt skapligt nu, men efter en episod hösten 2019 där jag fick tillbaka tydliga symptom några veckor efter en (extremt) skakig färd med en Voiskoter på kullersten har jag blivit lite harig med avseende på vibrationer. Jag upplever det helt enkelt som att min skalle inte gillar vibrationer riktigt längre. Lite oklart om det är hypokondri eller ej, men i sammanhanget spelar det inte så stor roll.. 

 

På den klassiska sidan har jag därför bytt från den typ av rullskidor som jag gillade förut - direkta och med hård stomme som är förutsägbara och trygga när det går undan rejält - till tokdämpade i form av Finstep. Egentligen gillar jag dem inte. De är superstadiga när det går sakta, men inte helt bekväma över säg 35km/h. När det går undan lite nedför blir de helt enkelt lite luriga med sina breda platta hjul och svajiga stomme. Svåra att styra, men ändå känsliga för input på nåt sätt. Totalt sett fyller de sin funktion för mig just nu ändå. 

Igår luftade jag mitt skatepar för första gången på några år, då jag kört väldigt mycket skate på snö i år vs tidigare vintrar. Ett par Skiskett Fire. Och de är s-t-e-n-h-å-r-d-a. Varenda litet gruskorn slår rätt in bara. Värre än jag mindes dem. Därför är jag sugen på att byta till nåt rejält dämpat även på skatesidan. Helt enkelt för att våga använda dem... Helst ganska lättåkt / låg tyngdpunkt / lite nybörjarhjul.

 

Har ni några tips på några med riktig schmörkänsla i ala Finstep?

Link to comment
Share on other sites

Är det inte enklare att du kör med lufthjul om du är så extremt känslig?

 

Jag har ett par gamla Powerslide Explorer (150mm luft) i arsenalen. Klumpigt är ordet. Går fint för stakning dock. Skate, vetifan. Ingen hit. Kan testa lite. Var några år sen sist. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...