Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stafettvasan - åka vidare efter egna sträckan?


Pask

Recommended Posts

Har vi någon här som har erfarenhet av Stafettvasan? Finns det någon regel mot att åka vidare i spåret när man är klar med sin sträcka och har växlat till nästa åkare? Jag har letat på Vasaloppets hemsida men inte hittat något om detta.

 

Jag ska åka Stafettvasan i år, och har en tidig sträcka. Resten av mitt lag är väl inte direkt med i toppstriden om man säger så, så jag funderar på om man kan åka tillsammans med dem resten av vägen till Mora. För mig känns det lite futtigt att bara åka 24 km när jag har tagit mig ända till Dalarna.

Link to comment
Share on other sites

Jag gjorde det för ett par år sen. Blev medbjuden av en kompis i hans företagslag då de fattades en åkare. ”Fick” förstasträckan :-) Hade tänkt åka vidare till Evertsberg direkt efter första sträckan men det var rejält kallt, så jag tog bussen efter till Evertsberg och hoppade av där för att åka vidare. Behöll nummerlappen på för att se ut som en ”åkare”, chipet har jag för mig att man lämnade över vid växling så det var inga problem. Blev tillsagd precis efter kontrollen i Evertsberg där jag satte på skidorna av funktionärer att jag inte fick åka i spåret, drog en lögn om att jag hade boende lite längre fram men fick vackert gå på vägen en bit till jag var utom synhåll. Längre fram vid kontrollen i Oxberg var det bara glada miner, tror t.o.m. jag fick blåbärssoppa och bulle. Altt som allt blev det en kanondag. Första sträckan i lite hyfsad fart och sen mysåkning mellan Evertsberg och Hökberg. Hann precis tillbaka med bussen till Mora för att ta emot sista lagmedlemmen i mål.
Link to comment
Share on other sites

Jag fick svar från Vasaloppet att det är ok att åka vidare:

 

Vasaloppsspåret är inte avstängt så det går bra att åka. Vi rekommenderar dig dock att lämna in chipet på kontrollen där du växlar, annars kan det bli fel i tidtagningen.

 

Så nu ställer jag in mig på 66 km till efter min startsträcka!

Link to comment
Share on other sites

Nu är det gjort, och jag kan meddela att det gick utmärkt. Jag startade Stafettvasan i Sälen och åkte med ända till Mora. På vissa kontroller blev funktionärerna lite förvirrade, men när jag förklarat att jag skulle åka vidare var det inga problem. Jag lämnade mitt chip efter min sträcka, och resten av vägen var jag ”sällskapsdam” åt de övriga i laget.

 

 

Det blev en underbar skiddag i solskenet längs Vasaloppsspåret!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...