Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Högbo Bruk


Murcas

Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

En tredjedel av banan går inne på skidstadion, och där är det tämligen platt.

Enda riktiga backen är den sista på elljusspåret, eller den första på Bessemerloppet (för er som åkt den tävlingen). Bredden på banan är väl som en vanlig cykelbana, dvs. lite för smal för att kombinera skatebädd + ett klassiskt spår.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Verkar som att det, trots allt, blir jag själv som får skriva första detaljerade rapporten. :) Hade lite tråkigt igår (söndag 7e okt), så jag tog bilen till Högbo (ca 36mil t.o.r). Jag hade inga större förväntningar, men blev faktiskt lite besviken. Det var helt enkelt värdelöst pga dessa faktorer: stenhård grå snö (is), blött, grusigt, lövigt och inte mycket till spår.

Jag skulle dock tro att det förmodligen var jättebra förhållanden första dagen och ok andra dagen. De får nog finslipa lite på tekniken (kratta löv etc), förmodligen bör de nog vänta ett par veckor till innan de ens lägger ut första snön.

 

Enligt GreatSki's tidigare post så kan jag säga att det är bara den första tredjedelen som de har lagt ut snö på isf, det var helt platt förutom en liten liten knix. Man behöver inte vara speciellt fysiskt stark för att staka "upp" för den.

 

Klas: Om det ens finns någon snö kvar på slingan där då så ta grusskidorna.

 

För att inte låta alltför negativ så är jag övertygad om att det är en bra idé, men det måste nog vara lite kallare i luften för att snön/spåren ska vara bra och hålla under en längre tid än bara ett par dagar.

Link to comment
Share on other sites

Jag var också där söndag, fast på kvällen. Håller med stakarn om att det var värdelöst. En 700 m lång bred isgara utan spår, med grus. Den var så pass flack att jag utan större problem kunde staka mig runt hela vägen i 1,5 timme, även om det blev tyngre mot slutet, men man är ju inte så stark denna tid på året. Men tycker väldigt synd om skidorna, inte ens träningsskidorna som jag hade vill jag misshandla så mycket.

 

Kommer inte åka tillbaka dit innan de fått någon typ av snö på slingan. Vilket är synd, då jag känt mig väldigt lyckligt lottad med en sådan anläggning bara en halvtimme bort.

Link to comment
Share on other sites

tycker nog att de ska ha en stor eloge för att de försöker. snurrade ett par varv på 700m slingan idag. de körde med pistmaskin så det fanns inga spår och risk för lite löv och något gruskorn så absolut inga finskidor. under översta lagret låg en stenhård isskorpa vilket gjorde det hyfsat svår att skejta (inte riktigt min starka sida ändå). med den här värmen så glider det inte speciellt bra så det blir rätt bra armträning trots avsaknaden av backar. det behövs absolut ingen fästvalla för någon. en gissning är att de kommer att väderanpassa premiären nästa år, de har förlängt gratisåkningen till den 16:e. bodde jag i närheten skulle jag nog svänga förbi, men inte sätta mig ett par timmar i bilen.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Är det någon som vet något om Högbo Bruk. Detta hittade jag på nätet

"Spårinformation och väder

Uppdaterat: 2007-10-22 07:49 av Åsa Eklöf

 

Den 5 oktober invigdes Pay & Skispåret!

Mer information om Högbo Pay & Ski

 

Spårinformation Elljusspår Preparering Anm

Pay & Skispår Klassiskt Avstängt tills vidare p.g.a det milda vädret. "

Link to comment
Share on other sites

Jag har varit där 3-4 gånger då jag har brorsan boendes i S-viken. Kör man milspåret så är det lite enformigt men Blixta-backarna får dig sedan snabbt att vakna. Är det dessutom blix(!)före så gäller det att vara på tårna! Men själva skidkulturen är fin och spåren brukar vara bra. Dock håller jag Orsa Grönklitt som ett vassare alternativ om jag skall jämföra.

 

Kanske skall tillägga att jag inte har varit i Högbo Bruk på ett par år. Med tanke på att det har blivit mer kommersiellt i Orsa så kanske det har blivit lite mer harmoniskt och mysigt i Högbo!?

Link to comment
Share on other sites

>enklaresport, har du också kört Blixta backarna i blixtföre? :-) jäklar vad det går utför, lite läskiga måste jag säga, har synat terrängen där ett par gånger. Fina korta backar uppför för max körning annars och bra stakträning på 15km spåret.

 

Spar själv med premiären i Högbo tills spåren blir lite längre.

Link to comment
Share on other sites

Hittade detta på nätet.

"TYVÄRR ÄR DET KONSTFRUSNA SPÅRET FÖR NÄRVARANDE AVSTÄNGT P.G.A DET MILDA VÄDRET.

 

ARBETET MED ATT FÅ ÅKBARA SPÅR TILL HELGEN PÅGÅR

FÖR FULLT.

 

VÅR FÖRHOPPNING ÄR ATT ÖPPNA SPÅRET PÅ FREDAGKVÄLL.

 

UPPDATERINGAR GÄLLANDE PAY & SKISPÅRET FINNS UNDER "SPÅRINFORMATION OCH VÄDER".

 

Någon som vet hur det ser ut i Mora vid Hemus efter oktober sprinten. Finns snön kvar?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...