Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Kalla!


Niklas

Recommended Posts

Oj vad kul det blivit med längdskidor på TV igen! :lol:

 

Klart vår nya skiddrottning skall ha en egen tråd här, som hon flyger fram i Tour de Ski-spåren! Det är ju nästan så man blir gråtfärdig... :P

 

Det har ju visserligen legat lite i luften tidigare när hon kört ikapp Björgen med flera och konstaterat ungefär att "det gick ju inte så fort, så det var ju bara att gå upp och köra", men efter alla sekunder hon låg efter p g a sin trasiga stav i sprintloppet (och så nära semifinal det ändå var där...) så hade jag aldrig vågat föreställa mig en sån körning. Sannerligen en seniordebut som heter duga! =)

 

Måtte hon nu bara klara att hålla ställningarna i loppen i klassisk stil så kan det ju bli hur spännande som helst att följa kampen uppför den avslutande slalombacken...

 

Vi borde ju kunna få ett bra dam-staffettlag till kommande mästerskap också, om bara alla sjuklingar i damlaget kommer på benen och kan träna ordentligt. Fast det känns ännu långt borta nu. Nu är det Tour de Ski som gäller...

Link to comment
Share on other sites

Charlotte åker 2:an väldigt lika Elof och med lite mera överkroppsstyrka så kan hon nog få än bättre tryck i 3:an också. Var väl det bästa distansloppet nån svensk åkare gjort sedan Södergren vann i Kollen.

 

Annars tycker jag att Anna H är den stora som hänt senaste tiden, med Charlotte är det ungefär som Elof man visste att dom skulle bli bäst nån gång,men med Anna har det bara smällt till. Stabil på top 20 och nosat på pallen från att inte vara i närheten av det tidigare. Det är ju några som morrar om att Södergeren åker dåligt men är man topp 20 i VC så åkrt man skidor jävligt fort. Man kan ju bara hoppas att så många som möjligt förtsår det.

Link to comment
Share on other sites

Man kan helt klart se att Charlotte är HET nu!!

Alla andra verkar vara "kalla".. Sorry.. Kunde inte låta bli..

Hoppas hon vinner tour de ski!!

 

Sen måste man ju säga att de svenska killarna är inte så "dåliga" som alla säger.

En andra plats och en tredje plats häromsistens!! Är det dåligt??

Vad har Ni för krav egentligen?

Link to comment
Share on other sites

Jag är impregnerad!!!

Nu lär jag vara klistrad framför TVn resten av touren.

Jag håller fullständigt med, vi kanske får göra det gemensamt med samma tillbehör i handen du hade i någon typ av bastutunna du hade i något tidigare inlägg (med motivering "socialt tjafs" om jag minns rätt ?).

Link to comment
Share on other sites

vet inte om det är som att svära i kyrkan, men tycker mig bara har sett ett sådant galet ryck ett par gånger tidigare Pantani, Landis, Mullegg.... hoppas hon har fått pinka i mängder så att alla möjligheter är kollade

Ska nog inte överdriva värderingen av just detta rycket. Hon gjorde ju det sedan hon sax-gått en bra stund bakom Kuitunen som uppenbarligen var en ganska kass klättrare. Finskan hade bara 21:a tid på etappen.

 

Kallas insats på sista etappen går egentligen inte att väredera då hon inte ställdes skuldra mot skuldra med någon av de andra bästa klättrarna. Hon gjorde bara vad som krävdes för att slå Kuitunen som alltså bara var nr 21.

 

Kallas bragd var summan av de 8 etapperna, då hon bevisligen var bäst.

Link to comment
Share on other sites

EPO-traktorn Mühlegg hade väl inte direkt någon bländande teknik eller annat att förlita sig på utan gjorde väl bara en fulklständigt osannolik plötslig formtoppning lagom till OS för att sedan forsa fram genom spåren på bara sprutor och medföljande råstyrka, medan Kalla är mycket mer än bara råstyrka.

 

Men visst är det en bieffekt av såna som Mühgel att även rena men framgångsrika åkare får finna sig i misstankar från ett eller annat håll, men jag är inte orolig för åkare som Svan, Dählie och Elofsson (och förhoppningsvis snart även Kalla) som ligger på samma höga nivå år efter år utan att förr eller senare åka dit som fuskare.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...