Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Södergren..


Sputnik

Recommended Posts

Förbundskaptenen i längdskidor Magnus Ingesson drabbades själv av elakartad testikelcancer som aktiv. Han var 23 år. Sen kom han tillbaka bättre än nånsin. Det kan ju vara en stöttepelare i detta sammanhang. Verkar som det var han som uppmanade Södergren att uppsöka läkare.

 

http://www.expressen.se/sport/1.1377428/magnus-ingesson-det-som-att-ramla-ner-i-ett-svart-hal

 

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4190764

Link to comment
Share on other sites

Tycker det är mycket tråkigt det som hänt men jag hoppas på att hans otroligt bra form håller i sig och han kommer tillbaka och kör sönder dem andra i spåret, det sköna är att han ändå är positiv och optimistisk. Tråkigt att detta skall hända Sveriges snällaste och mest omtänksamma skidåkare

 

//Mathias

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jo kul att han är med. Att det med största sannolikhet inte skulle bli pallen visste man ju redan före start. Masstart i snöfall är ju verkligen mer sömnpiller än TV-underhållning, och absolut ingen svensk-gren.

 

Men det blir ju intressant att se hur Södergren (och Fredriksson, Hellner och de andra) hänger med nästa gång det blir ett lopp där det gäller att vara vältränad nog för att åka fort hela vägen. =)

Link to comment
Share on other sites

Masstarter är väl mest till för publiken, åtminstone i slutet av loppen + de åkare som har raketspurt.

Idag söndag skulle det varit till glädje för oss som gillar BÅDE skidskytte och längdåkning. Ett tips: Om man lägger skidskyttet under första delen av 3-milen så att den sändningen är klar till några km före mål i 3-milen, så missar man ingenting i alla fall inte i herrloppet.

Sen borde man nog byta stilordningen i stafett ibland dvs skate först och klassiskt sen. Inte lika lätt att åka snålskjuts och invänta spurten i klassiskt som i skate.

Link to comment
Share on other sites

En fördel finns det ju iaf, man kan slå på tv,n kolla starten sen kan man gå därifrån tills det är ca 2km kvar. Kan man få massor med saker gjorda under tiden! Och vara ganska säker på att man inte missat så mycket spännande skidåkning:)!

Nä håller med, klart det ska vara individuella starter!

Link to comment
Share on other sites

Som jag förstått det så är väl mass-starterna framröstade av nationer som inte har några åkare med i absolut toppen? De och deras TV-kanaler tycker säkert det är mycket roligare när deras åkare kan vara med i tätklungan eller just bakom ända fram till spurten.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...