Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Bra längdspår


Axel

Recommended Posts

Med nattåget tar du dig till Åreområdet, där har du flera längdcenter. I t.ex ÅreBjörnen har du ett mycket bra spårsystem, i längcentret kan du få bra tips och hjälp med valla och utrustning. Variera genom att åka i Ullådalen och Duved, i skrivande stund har det snöat en del. Ett par andra bra områden är Bruksvallarna och Vemdalen/Klövsjö. I klassiska Vålådalen gör man en rejäl satsning på längd och erbjuder konstsnö som tidig start om det skulle behövas.
Välkommen till fjälls
Link to comment
Share on other sites

Känner bara till spårsystem i Dalaran och i Jämtland/Härjedalen men med de krav du beskrivt så skulle jag rekommendera bruksvalarna som har ett mycket väl utbyggt spårsystem som underhålles väl Det finns både relativt flacka spår och riktigt kuperade uppe på fjället (mittåkläppen). Alternativet som jag ser det är vålådalen som ju gör en nysattsning på längd iår, det var någrta år sedan jag var där men då var spåren mycket braom än något kupperade om det är vasan du satsar på. Det spår som jag åker mest i är i Orsa Grönklitt som verkligen håller hög kvalitee och är mycket flacka. Jag tycyker dock att de är lite tråkiga i längden(ingen naturupplevelse) och du kommer inte upp på fjället.
Åker även en hel del i Klövsjö/katarina/strorhogna/vemdalsskalet. Bra kvalitee på spåren på skalet men ganska få renodlade längdspår medans underhålet i stothogna/katarina har mer att önska.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...