Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Från nybörjare till proffs


lukin

Recommended Posts

Hej Allesammans.

Ja hur lång tid kan en sådan resa ta?

Är det fullt möjligt för en ,låt oss säga, 22 åring som knappt åkt skidor, att nå elitnivå på 4-5 år??

Eller är det när man är tonåring och växer som kroppen kan tränas till de skidkroppar som eliten har?

 

Bara intressant att spekulera lite, jag har själv tänk ta upp skidåkning igen, men förstår givetvis att nån elitsatsning knappast är att tänka på=)

 

För det finns väll en fysisk gräns för hur mkt man kan träna upp kroppen i och med att elitsportare över lag är rätt jämna? och vissa människor når ju resultat snabbare än andra så dvs det som tar person A att nå på 5 år kanske tar person B 4 år.

Link to comment
Share on other sites

Om man har tränat någ annan konditionidrott på elitnivå så går det såklart att konvertera till längdåkning (se Martin johansson till exempel), sen ur lång tid det tar beror väl på hur grennära det man gjort var, hur mycket skidor man kört och så på hur anpassad kroppen är till skidåkning.

 

Om man som vanligt motionär som kanske tränade fotboll eller basket ett par kvällar i veckan och sprungit nån gång i veckan plus lite gym tar det nog minst 10 år. Och då gäller det att man verkligen kan köra en elitsatsning också, dvs har försörjning som inte inskränker på träningen (lätt på gymnasiet, svårt med egen lägenhet som 22-åring).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...