Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Landslagens tid är förbi?


Stefan Sand

Recommended Posts

Världsstjärnorna skulle i så fall tvingas dra ner på sitt tävlande för landslaget, och endast satsa på större mästerskap som VM och OS.

Tycker detta verkar konstigt. Varför skulle de inte fortsätta att satsa på värdscupen? Det finns många Norska lag och de får redan nu åka i värscupen när de anses vara tillräkligt bra.

Link to comment
Share on other sites

Frågan är då vilka lopp de ska åka om inte världscupen. Jag antar att man måste åka för ett landslag för att få åka VC, eller ska du få FIS att ändra reglerna till nästa säsong då också, låter tajt i så fall.

Precis, är det meningen att de köra WC ändå eller är det långlopp?

Tråkigt också de 3bästa åkarna kör i samma lag, annars är tex lagutvecklingen på text långloppssidan av goda. Har blivit intressantare att följa dessa lopp och höjt kvaliten på startfälten känns det som.

Gå vi mer och mer mot tourer inom skidåkningen där lagtänk gynnas extra mycket?

Link to comment
Share on other sites

WC måste göras om ifall detta är utvecklingen. Likt cykel måste en världscup finnas där stallen tävlar. Stängs de ute från dagens WC så kommer inga sponsorer intressera sig.

 

Gissar att FIS i dag tjänar sina pengar genom att "ge" bort möjligheten att arrangera en WC tävling. Ska de vara intresserade måste det finnas något för dem i ett nytt upplägg, alternativt ska någon starta en konkurrerande "liga" ungefär som det är i hockey. Då krävs det nog en tjock plånbok. Risken är att om man hamnar i krig med FIS så hamnar man indirekt i krig med det nationella skidförbundet. Konsekvensen torde då vara att man inte blir uttagen till VM och OS och då ska det till ännu mer pengar för att locka åkare att ta steget.

 

Jag tror dock att ett upplägg likt detta skulle kunna gynna sporten på så sätt att fler skulle kunna leva på skidåkningen. Fler utövare som får chansen att satsa torde ge större konkurrens. Men vad skulle Aftonbladet skriva om när svenskar och norrmän tävlar i samma lag............ ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...