Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Svensk vallamiss i Falun?


TT

Recommended Posts

Funderar på den förhållandevis svaga svenska insatsen i söndagens VC-avslutning i Falun. Kalla och Haag gick ut i ganska bra jaktläge men föll bakåt i fältet med 9:e respektive 17:e tid för dagen. När hade de så blygsamma placeringar senast i ett fristilslopp på 10km och dessutom med massivt publikstöd?

 

Rickardsson gick ut som tvåa men rasade efter en 21:a tid. Bara en till svensk fanns bland de 30 bästa..

 

Noterade också att Norge hade 5 damer bland de 6 snabbaste. I alla fall Björgen och Johaug körde på nya svarta Fischer medan Kalla åkte på några år gamla skidor. Finns bättre resurser för att testa ut skidor i Norge?

 

Känns som att Norge ligger före på materielsidan? Har de kommit på något nytt när det gäller struktur/valla vid plusföre?

Link to comment
Share on other sites

Känns som att Norge ligger före på materielsidan? Har de kommit på något nytt när det gäller struktur/valla vid plusföre?

Ja. De har varit överlägsna hela vintern speciellt i plusföre. Johaug tappade inget utför både i Falun och i blötföret i Val di Fiemme i TdS. Enligt fysikens lagar tappar hon normalt några sekunder utför.

 

Förutom att de har mer resurser än alla andra så verkar de ha hittat nåt på struktursidan. Tror också de hittat rätt med Gallium. Gallium användes i alla guldlopp utom ett på VM. Källa: http://www.langrenn.com/7-av-8-vm-gull-med-gallium.4898873-6554.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...