Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Tartu Maraton


larsbern

Recommended Posts

Rackarns vilken form svenskarna är i! Brink-Richardsson-Johnsson bokade in herrpallen och damerna (Nyström & Hansson) tog en dubbel. Verkade vara ett ganska tight lopp med de 19 första inom en minut. Synd att SVT Play funkade sämre.

Ja, överhuvudtaget har sändningarna från SkiClassics bjudit på dålig bild, det behöver de få till om de vill öka intresset hos tv-publiken för långlopp.

 

Grym insats av de tre på pallen, särskilt Richardsson som flög in i sista stund från gårdagens tävlingar i Polen!

 

Tycker att dagens lopp visar att det verkligen inte lönar sig att alltid staka. Ahrlin m fl gick ju ovallat trots stabila minusgrader och lättvallat före. Brink och de andra som slogs i täten kunde trycka på med diagonalåkningen uppför och när det drog ihop sig till upplopp hade de mycket mer kraft kvar i stakningen än de som fått staka uppför hela loppet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vill tipsa om ett mycket fint lopp, Tartu Maraton. Kanske extra bra i år då föret var bra för alla startande. Arrangemanget var långt mycket bättre än jag väntade mig. En mycket trevlig bana med väldigt varierad åkning. Ingen trängsel då det var 4-6 spår hela vägen för de 6.500 anmälda. Många duktiga skidåkare från baltländerna samt ryssland. Bra stämning och inte samma hets som i Vasan.

Dessutom är kostnadsnivån för boende, mat, anmälningsavgift mm låg i jämförelse med en del av de andra loppen. Kommer säkert att åka det fler ggr...

Link to comment
Share on other sites

Tyckte det var väldigt trångt i början från 10e led och en hel del backar som var söndersaxade och kö i varje uppförsbacke. Kaos på servicestationerna med folk som tränger sig fram. I övrigt bra även om Estländarna inte vet vad kundservice är.

 

Kommer nog tillbaka nästa år, då förhopningsvis utan influensa.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...