Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vad föredrar ni: världscupen eller långloppscupen?


JW

Recommended Posts

Hej på er.

Sitter och funderar på en grej i samband med det som går på TV denna dag. Vad föredrar jag: världscupen eller långloppscupen?

 

Finns ju lite olika faktorer som har betydelse för svaret.

 

Å ena sidan gillar (älskar) jag ju långlopp (i klassisk stil) mer, eftersom jag kan relatera mer till vad jag själv åker och till mina mål. Så ur den aspekten föredrar jag att titta på långloppscupen (ski classics) framför världscupen.

 

Å andra sidan så finns det i min värld fler av de allmänt sportintresserade människorna (och även en och annan inte så allmänt sportintresserad person också för den delen) som det går att diskutera VC med. Så på det viset är det istället roligare (mer socialt) att följa världscupen framför långloppscupen.

 

Sen så gör ju Vinterstudion en riktig produktion utav det hela, vilket ju inte riktigt verkar vara TV4:s ambition.. (?)

 

Så världscupen vinner i dagsläget. Men det skulle kunna ändras om säg, SVT tar över arrangemanget och det blir lite lite större allmänintresse kring det hela.

 

Så, vad föredrar ni? Fler som känner som jag?

 

Hade jag hängt här en längre tid så hade jag kanske inte behövt undra, även om jag har mina hypoteser.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Delar dina funderingar. Då jag älskar längdskidåkning i stort, att åka själv och att se på TV, så väljer jag helst inte det ena framför det andra utan försöker ta del av allt. Det är dock oftast lite mer action i Världscupen med kortare lopp, individuella starter, sprint och stafett, vilket hör det till en mer lättsmält och intressant TV-produktion. Skulle SVT ta över sändningarna i Ski Classic så skulle vi få en professionell produktion men frågan är om Vadaloppet skulle få behålla sin TV-magi då?
Link to comment
Share on other sites

varför välja

För att jag kollar ytterst lite på tv och då får man välja vad som är roligast att kolla på.

Precis, bättre att ge sig ut på ett träningspass själv i stället. Men VC brukar jag försöka titta på. Tur att Svtplay finns så man slipper rätta sig efter TV tiderna.

Link to comment
Share on other sites

Kan sitta och stirra på långlopp hur länge som helst :) Däremot är femmilar med gemensam start urtråkiga (undantag VM 2013). Gamla femmilar är jättekul att se på. Har en hel del inspelade som jag brukar ta fram när andan faller på. Även stafetter är skojigt att se på. Vet inte varför jag känner det så här?

Sprintar och speciellt sprintstafetter spelar jag in och snabbspolar, skulle aldrig orka se på dem annars.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...