Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Per Gu

Members
  • Posts

    488
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Per Gu's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Har kört med skidproppaganda två seedningslopp (Västgötaloppet, regn och varmt, konstsnö. Nybroloppet runt 0 grader och nysnö blandat med konstsnö) samt Vasaloppet. Hade väldigt bra skidor på samtliga lopp. Tycket verkligen det blivit tydligt att det är skidans egenskaper som är viktiga. Har verkligen inte saknat valla över huvudtaget.
  2. På bilderna från Nordenskiöldsloppet tyckte jag det såg ut som att Kardin hade Swix trugor på stavarna, ännu ett tecken på att lager 157 väljer bort skigos stavar
  3. Ja tidstillägg eller att den som fuskar blir placerad sist i resultatlistan. Gällande gels så tror jag att eliten skötte sig bra. Där jag var såg jag inte mycket förpackningar.
  4. Jag tycker tvärt om! Men så kommer det nog alltid vara. Jag gillar att Vasaloppet använder olika konstnärer och att motiven varierar över åren.
  5. Ja det är väldigt tråkigt. Jag låg runt 700 hela loppet och såg väldigt många som gled ordentligt på steget dock ingen som gick på växel 2. Har sagt det förr och säger det igen att om en inte klarar staka vasalo utan att saxa så är det bättre att ha fäste.
  6. Frågan är om inte syrstad åkte med kv+ stavar? Deras remmar och handtag och själva röret ser helt svart ut. Skigo-staven som lager har spons på är orange längst ner.
  7. Lagom kondition brukar ju kalla sträckan mellan Risberg och Evertsberg för "falskplatån" och det tycker jag stämmer ganska bra. Ser platt ut på banprofilen men är ganska gnetigt. Jag var rejält sliten i Evertsberg så drog i mig två gels där och kunde den återhämta mig ner mot vasslan. Ja en blev allt lite sugen på att dra i sig en cigg eller två 🙂
  8. Ja det visade sig vara ett bra drag för kunde öka farten och åka om ganska många från lundbäckeriet in till mål
  9. Lagom kondition brukar ju kalla sträckan mellan Risberg och Evertsberg för "falskplatån" och det tycker jag stämmer ganska bra. Ser platt ut på banprofilen men är ganska gnetigt. Jag var rejält sliten i Evertsberg så drog i mig två gels där och kunde den återhämta mig ner mot vasslan.
  10. Absolut! Mitt standardpass är 5x1000/ 1 min vila. Det går alltid att klämma in. Är jag för trött för intervaller så brukar jag köra 30 min lungt. 5x8 min/ 2 min vila, är en annan favorit. Sen har aukland 2 pass jag gillar. 10, 9, 8,7,6,5,4,3,2,1 (minuter) med en min vila. 20 min x3/ min vila. Motstån 10,5,1. Gillat också Stefan Palms power hour, då kör du allt du orkar i en timme på motstånd 10. För många pass brukar jag köra 30 mimx4/ 1 min vila. Lager 157 har många kul pass spm du hittar på youtube om du söker på veckans skierg pass. Ibland kör jag också 6 minx5/1 min vila. Kör alltid 5 eller 10 min uppvärmning om det inte är lugna eller långa pass. Finns säkert fler pass men detta är nog de jag kör oftast.
  11. Klart det går att träna uthållighet på skierg. Som någon annan skrev en får tänka lite mer på tekniken men jag kör en hel del långa pass på ergen. I övrigt håller jag med dig förutom när det kommer till rullskidor. 2:or liknar ett före som nästan aldrig förekommer på vintern. Årets Vasalopp hade nog motsvarat 6:or på rullskidor 🙂
  12. Om du ändå har spenderbyxorna på så är en löparvagn en bra investering, det går inte köpa sig till framgång men med bra grejer går det komma ganska långt. Kan också rekommendera Erik Wikströms bok smart konditionsträning.
  13. Ja den är väldigt bra. Jag har dock inte testat den i kall nysnö men där tror jag den är för grov.
  14. Det kan vi nog lösa! Hör av dig på dm
×
×
  • Create New...