Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

AcAnd

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

AcAnd's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Befinner mig i närheten av Ljungby. Imorgon skall jag ut och åka rullskidor. Ganska nybörjare. Vill åka ca 2 mil Kanske 3 mil. Gärna platt och uppför Men inte så bekväm ännu med utför. Finns det cykelvägar inom ett pars mil Omkrets runt Ljungby ? Eller ngn banvall Eller ngt där man kan åka utan att hamna Ute i vägen? ( annat än mycket liten sträcka ) Tacksam för tips. Befinner mig i södra Ljunga Men har bil. Tack :)
  2. Åkte du dit ? Hur va det ? Funderar på en sväng nästa helg. Har endast 50 mil enkel väg ;) Är det värt det ? /skidsugen Göteborgare
  3. AcAnd

    Sjusjön

    Är det någon som har erfarenhet ( fattar det varierar från år till år ) men hur kan det vara med snötillgången och spåren påsk i sjusjoen? Ganska dyrt att befinna sig i Norge över påsken. Ingen annan som funderar på att åka dit påsk och har ledigt sovrum för 2 pers eller som vill dela boende osv ? Vi är 2 pers. Vill få några mil per dag om möjligt. Kan tänka oss onsdag-måndag eller torsdag-måndag, eller t.o.m fredag-måndag och då stanna till i Oslo på vägen upp =)
  4. AcAnd

    Alperna

    Boende kan man hitta till okey pris, mera dyrt att handla mat och äta ute osv ;) men fantastiskt trevligt område och jätte fint längdsystem.
  5. AcAnd

    Alperna

    Livigno är nice, men inte så långa spår. Kanon ställe om man vill kombinera längd och utför eller man är flera som vill lite olika. På andra sidan bergen i Pontresina i Schweiz är det nice med 22 mil längdspår. Men då är man i det dyrare Schweiz. Sedan var det ganska trevligt besök både i Kleinwalsertal ( nära Obersdorf ) TROR dock inte så snösäkert tidigt och sent på säsongen. Här är de grymma med att pistsa varje kväll. Toblach är trevligt och köper man spårkortet för hela området så har du härliga spår i lite olika dalar. Skulle jag vara tvungen att välja ngt av dom så vet jag faktiskt inte vad jag hade valt. Finns ju massor med ställen att besöka. Men just dessa 4 har jag besökt och kan rekommendera. Både Kleinwalsertal och Livigno körde jag kombinerat utför / längd. Men jag hade hellre valt Livigno om jag vill åka mera utför. Kleinwalsertal har jätte fina winterwanderweg, alltså om man har med ngn som gillar ut att springa eller gå på fina pistade leder. Pontresina har magiskt system taget ur en saga. Men som sagt lite dyrt så beror på ekonomin. Toblach är mera prisvärt.
  6. AcAnd

    Sjusjön

    vart skall ni bo? funderar med på en sväng dit nu mars-april =) Förresten får man kapa in sig mera på tråden? Hur är spåren runt Holmen ? Avsevärt kortare resväg ;)
  7. Tips på bra emballage när man skall flyga? Blir mellanlandning till Italien. 2 par längdskidor och 2 par stavar. Tänker mig pvc rör eller ngt att lägga materialet i och sedan ner i skidbagen? Något tips ?
  8. Tack! Skogsvakt, vi är medlemmar i Hestra så vi känner väl till det stället. Skall dit imorgon! Skidome ratar vi tyvärr med. Det var nödvändigt ont när vi var nybörjare för ett par år sedan. Nu hoppar vi helst det. Nu när vi är 2 års proffs ;) ha ha Men vi köpte en heldag billigt som vi tänkte utnyttja nästa helg före den går ut.Vi skall ta med en nybörjarkompis så det får bli så. Så hon klarar av tjejvasan. Vi skall själva åka en 4,2 mila om 1 månad och behöver ett gäng mil före dess. Och sedan stora vasaloppet. Förvisso bryr vi oss inte om tiden men ändå man vill ju klara det. Men jag blir nyfiken på Oslo och Sjusjoen. Har ni tips på vart ni brukar bo ? Annars räds vi inte ensamheten och mörkret i Långberget. Vi gillar våra besök i Torsby och brukar bryta av besöket i tunneln med ensamheten uppe vid Hovflället. Vi som inte vill åka rullskidor utan vi får klara oss med att träna på gym och fotboll ;) Men som sagt nu får det bli Orsa denna gången. Men tar gärna tips på bra ställe i Norge. Vart brukar ni bo och utgå från? Vi är inte ut efter att ha folk och party i Oslo utan bor hellre nära spåret men inte för dyrt. Därav passar ju Torsby oss bra med bra priser men shysst vandrarhem som är i nivå som ett enklare hotell med 2 bädds rum som är fräscht och bra på Valbergsängen.
  9. Tack, det blir nog Orsa då =) Vi hade ett prel boende bokat i Orsa som vi var tvungna att säga nej till kl 00.00 inatt annars ;) Vi hänger kvar på det. nu. Då man känner att vi kan variera oss med att båda besöka Grönklitt men även vasaloppsspåret så känns det ganska bra. Om sjusjoen är topp 3 i världen ? Vilka är topp 1 och 2 av ren nyfikenhet ? Vi är ju inga skidnördar eller så... eller kanske vi är det ? 2 glada tjejer från götet som gillar snö och fina skidspår liksom... Men gärna i vacker miljö och det är ju kul med längre spår än 11 km. Tack och God Jul! Kanske vi ses i Orsa eller i vasaloppsspåren om en vecka!?
  10. God Jul på er =) vi skall dra iväg från gråa Götet mot snön tidig morgon den 1.a januari. Vi vill ha fina skidspår för vasaloppsträning. Vi tittar runt följande alternativ: Orsa, Långberget, Sjusjoen. Jag inte varit och åkta längd på ngt av ställena så undrar om ni har kommentarer på detta? Något bättre eller sämre ? Eller har ni något ytterligare alternativ som inte drar iväg längre norrut än så. Kanske någon har plats kvar i stuga under perioden eller tvärtom vill dela bil och boende från Götet får några dagar i skidspåret? Vi har inte åkt mycket längd sedan januari 2018. En helg har vi spenderat i Torsby för en månad sedan och nu skall vi klämma in något besök i Borås samt Skidome före vi drar upp den 1.a Jan. Hoppas på ngt kul jul svar =)
×
×
  • Create New...