Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

dahlen

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

dahlen's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Slipare är Peter Edén, Red Creek. Fram FX02, bak en rakare något grövre struktur. Inget handrillat. I vanliga fall kör jag med FX02 plus rillning. Var ut tidigt imorse och stakade nått varv på konstsnöspåret, fint pistat och -1, hårda spår. Allt och alla gled snabbt, svårt att hitta bättre förutsättningar. Gick hem och tog lite kaffe.... Var ut nu igen, +6, solen ligger på, börjar vattna upp. Men att kunna ge objektivt fakta är svårt, har inga bra referenser. Subjektivt intryck var att det gick lättare uppför slakmotorna som låg i gassande sol jämfört med liknade förhållanden förut. Kanske gled jag längre utför, men det är som sagt bara känsla (önsketänkande?) På 2km slingan kunde jag idag ta rygg på en skateåkare som jag i vanliga fall inte hänger med. Men anledningen till det kan ju vara många andra än just slipningen. Tror dock fortfarande på idén.
  2. Nu har jag fått mina skidor slipade med två strukturer. Ska bli spännande att testa. Var svårt att ta rättvisa bilder, men fram är det en beprövad struktur som är lite snedställd. Bak en något grövre rak struktur.
  3. En ymmärrä suomea ollenkaan, mutta googletranslaatilla voi väittää olevansa monikielinen!
  4. Ja, var så där jag menade.
  5. Kommer bara ihåg att Mogren vann femmilen på vm
  6. Senaste veckan har jag fått till 5 stakpass, ca 1.2mil per pass. Ett cykelpass, ett gympass. Tror det går att få till några pass till på snö kommande vecka, sen blir det till att testa rullskidor och när snön är borta i skog och mark börjar traillöpningen.
  7. Nu har jag fått seedning från Vasaåket 6mars. Min tid 7.33 tog mig till led 8.
  8. I vilket lopp kör damerna kortare än herrarna? Vad jag kan se kör D/H lika långt i årefjällsloppet, nordensköld och vw. Vad har jag missat?
  9. Att rilla skidorna olika fram och bak är ju gängse. Då kanske främst grövre (rak) rill bak och julgran/snedställt mm fram. Men finns ju även andra ideer och tankar om detta beroende på före mm.... Men hur är det med olika slipning? Förekommer det att det slipas olika strukturer fram och bak på skidorna? Om inte, varför? Är det mest en fråga om att det är lite besvärligt eller har "man" kommit fram till att inte finns någon fördel? Samma sak med glidvalla, vallar ni olika fram och bak någon gång? Hur går tankarna där?
  10. 10km stakning idag. Var det tuffaste och jobbigaste skidpasset i år.
  11. https://faq.vasaloppet.se/article/31813/seedning-vasaloppsvintern-2021
  12. Lagom Kondition Livigno2Levi (Visma Classics) Vasapodden (Lager 157) Men även: Pace on earth Trailrunning sweden Husky
×
×
  • Create New...