Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

andnel

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

andnel's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. okej! Tack för alla svar. Förstår att alla märken har sina "sellingpoints" olika hårda spann o.s.v. Men om vi nu skulle jämföra skidorna ovan, går det? Finns det något som säger "aha, de kostar lika mycket, men den här skidan går förmodligen bättre". Min fru är en duktig motionsåkare och har åkt på vanliga vallningsbara Atomic-skidor fram till nu. Men eftersom vi bor i lgh så vill vi lätt kunna komma ut när det väl faller snö, utan att behöva valla o.s.v.
  2. Men någon roll måste det ju spela? Det finns ju skidor i en mängd olika prisklasser och varianter. Allt ifrån olika dimensioner på själva sidan till olika belag och spannkurvor. Jag förstår ju att en skida för 2000:- och en för 5000:- kan man inte jämföra. Men om den dyrare skidan är nedsatt i pris så blir det ju plötsligt intressant att veta vad skillnaden är :)
  3. Hej! Jag är en envis frågare här på forumet, men jag fortsätter tills ni blir trötta på mig ;) Nu när jag än en gång i färd med att leta skidor till min fru så har tanken slagit mig hur jag egentligen kan jämföra olika skidor mellan märken. Finns det någon gemensam nämnare att kolla på? Om man t.ex. jämför dessa skidor som ligger i samma prisklass. Vilken är den bästa skidan? Varför? Vad avgör? https://www.skistart.com/p-67963-atomic-pro-c2-skintec-langdskidor-vallafritt.aspx https://www.outnorth.se/madshus/active-intelligrip#WhiteRedMulti
  4. Ja, som ovan. Hur stor spelar egentligen längden på skidan roll (klassiska)? Jag är 183 cm. Säg att jag ska välja mellan två skidor som är 197 och 207 cm långa. Ingen av dem är "perfekt", alltså +20cm. Ska jag hellre gå för en kortare eller något längre? I mitt huvud så vore det smidigare med en kortare skida för att den är mer manöverbar. Men, glider den längre bättre?
  5. Tack för svaren! Jag har inte möjlighet att testa dem innan.. det var ju en svår nöt att knäcka. Längden är dock spot on. Ni menar alltså att spannet ibland inte överensstämmer med vikten? tänker att ex. Skistart mäter ut spann endast efter angivelse i en ruta på internet. Hmm...
  6. Hej! Jag funderar på att köpa ett par begagnade Salomon eskin RC10. Spannet är utmätt för 86kg, jag väger 84kg. Det sitter ett par Salomon Prolink Shift bindningar på, vilket jag förstår är till för att kunna skjuta fram och tillbaka bindningen för att förbättra glid/fäste. Hur troligt är det att dessa skidor kommer funka för mig? Jag vet att spannet är väldigt viktigt med skinskidor, men jag tänker att shiftbindningen löser det... eller? En annan sak. Han som har skidorna har stl 46, jag har 43. Spelar det någon roll för bindningens skull så länge jag använder samma typ av pjäxa? (NNN; Rottefella) Tack på förhand!
  7. Om det är någon annan i framtiden som upplever detta "problem" så kan jag meddela att det i detta fall stämde som "Petter" sa. Under belastning så rullade alla hjulen fint! Tack för tipsen!
  8. Tack för tips! Det låter ingenting från hjulet utan känns bara när jag snurrar det mellan fingrarna... hur menar du att jag ska slå med hammaren... montera hjulet på rullskidan och slå mot bulten som sitter genom hjulet?
  9. Ja, kan nästan tänka mig det. Tråkigt att behöva testa alla fyra hjulen och inse att det inte funkar och sen blia fast med dem... borde i och för sig kunna gå att reklamera dem då.
  10. Hej! Har precis köpt ett fyra st nya skatehjul (3or). Alla utom ett snurrar väldigt fint när jag monterat dem på rullskidorna. De sista rullar ca 3-4 varv och sen dör det. När jag håller det mellan fingrarna och snurrar så känns det som att det ligger lite lite smågrus i lagren... Är detta normalt och som inte kommer kännas av när jag åker? Ska jag reklamera? Mvh Andreas
  11. Jag antar att det inte är racevarianten eftersom de är gjorda av gummi och det står endast "Swenor 2" på. Jag får väl hoppas det är en teknikfråga. Men det känns konstigt då jag snittar ca 3:30-3:40 min/km på passen...
  12. Det är möjligen (troligen ;) ) en teknikfråga. Jag är dock sen innan en relativt stark klassisk motionärsåkare och tränar mycket i övrigt. Hur menar du med att jag låter vikten ligga kvar under mig? Kör du 3:ans växel även på platt mark och tar du i så fall ut skären eller har du väldigt hög stakfrekvens?
  13. Hej! Jag har precis köpt ett par Swenor skate Alu-rullisar. Väldigt roligt! MEN, jag tycker att det går för fort och att jag under 80% av träningstiden kör på fyrans växel (en stakning per två skär). Därför köpte jag 2 st NOWI-hjul med tröghet 3 som ersatte varsitt bakhjul på skidorna.(SWENOR 2or fram och NOWI 3or bak). Detta resulterade dock i att de var svåra att åka med då NOWI-hjulen var mjukare och gjorde att skidorna tenderade att vika sig "inåt" vid varje skär eftersom Swenor-hjulet där framme är fastare. Min fråga är egentligen: Tror ni att problemet löser sig om jag sätter NOWI 3or runtom skidorna? Eller har ni andra tips? Swenor-hjulen är ju så vansinnigt dyra och det är ju svårt att veta hur mycket trögare det faktiskt blir med Swenor 3or. Tack på förhand!
×
×
  • Create New...