Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Havreflarn

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About Havreflarn

  • Birthday 08/01/1989

Havreflarn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Sitter i precis samma sits, jag har brottats med iskalla fingrar i flera säsonger. Blir väldigt lätt kall och får problem redan vid 0-gradigt om jag har för tunna handskar. Äger säkert 15 par handskar som testats genom åren, med blandat resultat. Tycker det är väldigt viktigt att handskarna inte stör åkningen ö.h.t. Förra säsongen hittade jag ett upplägg som jag tycker funkar: Lillsport Celsius Race Mitt - min standardhandske när det är minusgrader. Jätteskön, inte klumpig alls. Klår alla lobster-modeller som jag testat tidigare. Är man frusen om fingrarna så är tumvante guld. Lillsport Overstrap - kör denna utanpå Celsius Race Mitt om det är kallare än ca -10. Funkar också jättebra och påverkar inte stavhanteringen. Kan vara lite meckiga att få på innan man lärt sig. Smart att de sitter utanpå stavremmarna. Har testat med merino-liners under Celsius Race Mitt men tycker inte det funkar nåt vidare. Känns som att själva finessen med tumvantar (att fingrarna ligger ihop) försvinner vilket gör att den upplevda värmen inte blir bättre trots ett ytterligare lager. Har varit lite sugen på dessa, Hestra Merino Mittens, inte testat än dock: Är dessutom ofta svinkall om fötterna och funderar på elstrumpor till denna säsongen, men där får jag testa och utvärdera lite först.. :) Lycka till & var rädd om händerna! Man borde väl ägna sig åt sommarsporter istället men, men…
  2. Nån som hunnit testa denna ännu? Bra pris jämfört med Skierg men det brukar ju vara att man får vad man betalar för..
  3. Kör på en Thor-maskin sedan jag bytte gym. Har reagerat på samma sak. Det var ett tag sedan jag körde på Skierg nu, men känns absolut som att Thor är trögare. Positivt för muskelbyggnaden men det blir svårt att ”kopiera” färdiga Skierg-pass rakt av.
  4. Tack för svar, så får det bli! Tänkte om det var känt att 3:or slits snabbare eller liknande. Får för mig att hjulen blir betydligt varmare än mina gamla 2:or, vilket kanske inte är så konstigt då motståndet är högre.
  5. Hej på er, Köpte 3:or till mina Swix Roadline nyligen. Har hunnit köra 8 pass, totalt 14,5 mil, ena bakhjulet har redan spruckit. Har enbart kört på asfalt och i ganska kuperad terräng, dock aldrig bromsat på annat sätt än "plogen" vilket jag tycker bör fungera utan problem. Övriga hjul ser OK ut. Är detta normalt? Körde 2 säsonger på mina 2:or och dessa håller fortfarande ihop. Bild: https://drive.google.com/file/d/1iBdXfxgxr2jcF58oAjoCyiZQBclABFsT/view?usp=sharing
  6. Står i valet och kvalet mellan två par skidor inför Vasan. Redline Plus (höga klisterskidor) och RCS (allround spann), vilka tror ni har störst chans att glida bäst enligt nuvarande prognos? Kortare VS längre tryckzoner?
  7. Vad tror expertisen, är skins dödsdömt om det blir nysnö?
  8. Jag kör med Alpina CCL+ Marathon, tycker den både är varm och sitter riktigt skönt.
  9. Ni som håller till i närheten, vad tror ni om snöläget efter senaste tidens milda väder? Har aldrig kört Rallarn innan så detta blir premiär, hoppas på den ordinarie sträckningen då jag förstått att det är stakvänligt. Sett att många kör blanka skidor, intressant att höra om detta är folk som normalt går med fäste på Vasan?
  10. Jag litar på dig! :) Köpte nya Madhus-stavar för 2 veckor sedan då jag ville ha lite längre stavar, bröt den ena i dagens tävling i Borås.. tyvärr är den slut i rätt längd på Skistart så det fick bli ett par Oneway, ska bli kul att testa. Tips: Skistart kör 25% på stavar nu vilket tydligen även gäller på redan nedsänkta priser.
  11. Var det inte nere runt -25 grader på ÖS förra året?! Låter som fel år att testa kondomdräkt, förstår att du höll på att frysa ihjäl.. :D Jag står i led 4 och kör med tights och tunn, ganska slimmad, jacka. Tycker nog att kondomdräkt i led 4 känns lite krystat, led 2 och framåt kan jag förstå..
  12. Jag har kört med Madshus Nano-stavarna i över 2 säsonger och är riktigt nöjd. Styva, lätta, bra pendel och sköna remmar. Sålde precis ett par Triac 2.0 som jag spontanköpte men aldrig använde. Rädd att de skulle vara alldeles för sköra.. i de lopp jag ställer upp i (Vasan, seedningslopp, etc) är det ju alltid masstart och alltid knöigt som f*n, framförallt i början. Pendeln är säkert aningen bättre på Triac än Madhus (det borde den ju vara med tanke på priset) men mina Madshus har klarat 2 Vasalopp och ett gäng övriga lopp utan problem, trots lite gruff (inga stora smällar såklart). Ångrar dock att jag köpte lite för korta stavar så följer tråden med spänning, innan jag klickar hem ett par nya Madhus.. :) Oneway har en modell som verkar trevlig för 1699kr, åsikter på den jämfört med Madhus? https://www.skistart.com/swe/oneway-diamond-storm-10-c-it.html
  13. Ja, FIS måste helt klart rannsaka sig själva och se över sin produkt. Vilket publikintresse väcker 10/15 km individuell start egentligen? Jag har förståelse för att folk som inte redan är frälsta vid sporten tycker det är helt ointressant. Prio 1 måste vara att få med mellan/södra Europa på tåget och då krävs nog drastiska åtgärder, tänk följande: - Slopa klassisk teknik i Världscupen. Trist men förmodligen nödvändigt. Låt långloppen ta hand om detta istället. Bromsa inte den naturliga utvecklingen av sporten. - Fler mini-tourer. Masstart lördag följt av jaktstart söndag. Slopa individuell start i största möjliga mån. - Sprint är den mest publikfriande produkten, det måste tas vara på. Lyft fram rivalmöten och skapa lite dramatik, t ex Bolsjunov vs Kläbo, Nilsson vs Falla. Utmanande banor likt det vi såg i TdS kan vara rätt väg att gå - bra underhållningsvärde. - TdS - gör om, gör rätt. Det funkar just nu bara var 4:e år när det inte är mästerskap. Bra idé i grunden dock. Sen kan vi sitta och gnälla hur mycket vi vill här uppe och tycka att man förstört sporten, vill vi att andra länder än S/NOR/FIN/RUS ska bry sig i framtiden måste det hända nåt.. :)
  14. Vad tror forumexpertisen om dessa? Ett par beggade Fischer Speedmax som jag plockade upp i slutet av förra säsongen, lite på vinst och förlust då priset var lågt. 902 spann och plus-belag men de mätta höjderna känns mer åt kall-hållet/burkvalla. Vad tror ni, kommer dessa funka som kall-skidor? http://oi65.tinypic.com/2rdu72f.jpg
  15. Intervallstart vore kul att testa, vill du ge ett exempel på något sådant lopp? Jag kör loppen i Ulricehamn och Borås för att de ligger geografiskt närbeläget, helt övertygad om att det finns betydligt trevligare lopp längre norrut.
×
×
  • Create New...